У ЧНУ викладачів англійської мови навчають новим підходам викладання

У ЧНУ викладачів англійської мови навчають новим підходам викладання

29-30 квітня в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького на базі Навчально-наукового інституту іноземних мов проводиться 20-а щорічна міжнародна міждисциплінарна конференція для викладачів англійської мови, членів професійної асоціації TESOL-Україна «TESOL UKRAINE: NEW VISTAS OF RESEARCH AND TEACHING». Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба ЧНУ.

Конференція, присвячена новітнім підходам викладання англійської мови, надасть її учасникам можливість підвищити рівень викладання іноземної мови з метою підготовки висококваліфікованих фахівців, спроможних і готових до якісного міжкультурного діалогу.
Для участі у конференції попередньо зареєструвалися 193 викладачі англійської мови.

На відкритті конференції присутні Кевін МакКой, аташе з питань викладання англійської мови при посольстві США; Жаклін Гішбауер, експерт з питання викладання англійської мови про Держдепартаменті США (Державний університет Огайо); Ніколас Хузієф, викладач, стипендіат програми Держдепартаменту США, Емілі Мегезінер, доктор філософії, стипендіат програми Держдепартаменту США.

Як зазначив ректор Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького Олександр Черевко, спільні міжнародні конференції – це значуща подія в середовищі викладачів англійської мови. Їхня актуальність зростає у зв’язку з необхідністю переходу на викладання англійською мовою певних предметів у вищих навчальних закладах України.
У ЧНУ викладачів англійської мови навчають новим підходам викладання
У цьому контексті заслуговують на увагу унікальні за своїм комплексним підходом, якісним рівнем та різнобічністю програми викладання англійської мови, що підтримуються Регіональним відділенням з питань викладання англійської мови відділу преси, освіти та культури Посольства Сполучених Штатів Америки. Зокрема, міжнародною професійною асоціацією викладачів англійської мови як іноземної «TESOL».
Викладачі ЧНУ ім. Богдана Хмельницького є членами асоціації TESOL упродовж 10 років, але університет уперше є організаторами такого заходу разом з відділом преси, освіти та культури Посольства США в Україні.
Грант на проведення конференції отримала кафедра фонетики і граматики англійської мови навчально-наукового інституту іноземних мов (завідувач Таміла Кравченко).

Довідково:
Про діяльність і Українського відділення міжнародної організації TESOL.
Вітчизняна філія асоціації (TESOL-Україна) вже понад 20 років займається проведенням науково-дослідницької роботи, вдосконаленням методів навчання мови, стимулюванням професійного розвитку вчителів англійської мови. Метою відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні є надання допомоги викладачам англійської мови в Україні, Вірменії, Азербайджані, Білорусі, Грузії та Молдові.
TESOL – Ukraine є філією міжнародної професійної асоціації викладачів англійської мови як іноземної “TESOL International”.
“TESOL – Ukraine” була заснована в Україні у 1995 році з метою сприяння професійному розвитку викладачів англійської мови. Активність наших викладачів особливо зросла останніми роками.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x