Майже 8 млн грн прибутку отримали лісгоспи Черкащини за перший квартал року

Майже 8 млн грн прибутку отримали лісгоспи Черкащини за перший квартал року

Під керівництвом начальника Олександра Дзюбенка 28 квітня відбулося засідання розширеної колегії обласного управління. У роботі взяли участь директори лісогосподарських підприємств та головні спеціалісти управління. На колегії розглянули підсумки господарсько-фінансової діяльності лісгоспів за I квартал 2015 року та ряд інших важливих питань.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.
Лісівники Черкащини успішно завершили весняну лісокультурну кампанію – планові обсяги зі створення лісових культур виконали всі лісогосподарські підприємства. Рання весна та сприятливі погодні умови дозволили рано почати цьогорічні посадкові роботи. Завдання з посадки лісу були виконані на початку квітня. Загалом в державному лісовому фонді створено лісових культур на площі в 1050 гектарів (при плані півріччя – 1018 га). Заготовлено 874 кілограм насіння хвойних порід.

У повному обсязі виконані заплановані профілактичні протипожежні заходи. З метою попередження лісових пожеж, з початку року облаштовано 654 кілометри мінералізованих смуг та проведено догляд за ними в обсязі 1456 кілометрів. Проведено 69 рейдів та притягнуто до адміністративної відповідальності 12 правопорушників за порушення вимог пожежної безпеки в лісах.

Протягом 1 кварталу 2015 року від всіх видів рубок заготовлено 146 тис. кубометрів деревини. Освоєння лісосічного фонду проводиться ритмічно.
Обсяг реалізованої продукції лісгоспами склав 89,3 мільйони гривень і зріс порівняно з 1 кварталом 2014 року на 27,3 мільйонів гривень, або на 44%. На 136 гривень (на 27%) зросла середня реалізаційна ціна одного знеособленого кубометра деревини. По управлінню вона складає 634 гривні. Найвища в лісгоспах: Кам’янському – 934 гривні, Уманському – 867 гривень.

Усі підприємства спрацювали прибутково. Отримано 7835 тис. гривень чистого прибутку.
Заробітна плата одного працівника зросла на 1295 гривень і становить 4893 гривні. Лідерами за рівнем середньомісячної заробітної плати є Смілянський, Черкаський та Уманський лісгоспи.

Продуктивність праці склала 55361 грн. на одного працюючого і зросла в порівнянні з минулим роком на 47,7%.
Сплачено до зведеного бюджету 24,3 мільйонів гривень податків, зборів та обов’язкових платежів, що на 14,9 мільйонів гривень більше, ніж за аналогічний період минулого року. Сплачено Єдиного соціального внеску 10 мільйонів гривень.
На колегії також розглянули питання охорони праці на підприємствах, стан виконавчої дисципліни та нововведення щодо конкурсного відбору на посаду директора лісгоспу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x