В області високий клас пожежної небезпеки

В області високий клас пожежної небезпеки

Зараз триває пожежонебезпечний сезон. По області у квітні вже спостерігався 4 (високий), а подекуди 5 (найвищий) клас пожежної небезпеки. Нині в цей непростий період одним з чи не найважливіших завдань лісової охорони є збереження та захист лісу від можливих загорань. Щороку ми робимо все можливе, аби запобігти лісовим пожежам, а у випадку виявлення – вчасно їх локалізувати.

Проте основною причиною виникнення лісових пожеж завжди був і залишається людський фактор – близько 90% займань з’являються через людську необережність чи недбалість. Досить часто відпочинок та дозвілля населення завдають безповоротної шкоди лісовому господарству.

Станом на сьогодні в лісових масивах, підпорядкованих підприємствам обласного управління, вже сталося 25 випадків лісових пожеж.

Працівники державної лісової охорони лісгоспів несуть службу в посиленому режимі. Організоване цілодобове чергування в управлінні, лісгоспах, лісництвах та на лісових пожежних станціях; створені запаси паливно-мастильних матеріалів. Пожежні автомобілі, трактори, лісопожежні модулі підготовлені до гасіння ймовірних лісових пожеж.

Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.
Нагадуємо, що згідно з чинним законодавством України за пошкодження лісу внаслідок необережного, легковажного поводження з вогнем та за порушення правил пожежної безпеки в лісах, що призвело до пожеж, передбачена адміністративна відповідальність з накладанням штрафу в розмірі від трьох до десяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян, на посадових осіб – від семи до двадцяти неоподаткованих мінімумів громадян. У випадку нанесення значної шкоди, винні притягуються до кримінальної відповідальності.

Якщо ж ви виявили загоряння в лісі, терміново повідомте Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства за телефоном (0472) 37-00-72 або 101 та приступіть до його гасіння первинними засобами – землею та піском.

Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства звертається до всіх – дотримуйтеся правил пожежної безпеки в лісових масивах Черкащини. Пам’ятайте, що ліс – це наше національне надбання і багатство, яке ми повинні берегти задля майбутніх поколінь. Вогонь для лісу – це величезне лихо, адже він випалює все живе на своєму шляху, руйнує родючий шар ґрунту, забруднює димом повітря. Не залишайте горіти вогнища та багаття, будьте свідомими та небайдужими у разі виявлення загорань в лісових насадженнях. Не забувайте, що лісова пожежа – це не лише величезна шкода місцевій флорі й фауні, це ще й втрата наших зелених легенів, які мають визначальну роль в людській життєдіяльності.

Закликаємо всіх бути пильними й обережними! Захистімо себе, оточуючих та навколишнє середовище від непоправних втрат, бережімо зелене багатство нашого краю!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x