Чи передбачено пільги учасникам АТО, якщо вони звертатимуться в центри зайнятості ?

Указом Президента України передбачено забезпечення в найкоротші строки оформлення учасникам АТО допомоги по безробіттю, надання послуг із працевлаштування, професійної підготовки й підвищення кваліфікації. Про це повідомив «Новій Добі» під час «гарячої лінії» директор Черкаського обласного центру зайнятості Григорій Дендемарченко.

Цю категорію громадян включено до переліку осіб, які мають право на отримання ваучера для перепідготовки, спеціалізації, підвищення кваліфікації за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового соціального страхування на випадок безробіття. Ваучер учасники АТО з інвалідністю можуть отримати незалежно від віку.

Запроваджено індивідуальний супровід упродовж 6-ти місяців після працевлаштування окремих категорій громадян, серед яких і переселенці та учасники АТО, а також люди з інвалідністю. Підготовлено й розміщено в усіх військкоматах області інформаційні матеріали.
За ініціативи обласної служби зайнятості залучено психологів навчальних закладів до психологічного супроводу учасників АТО в місцях, де вони проходитимуть профнавчання.

Професійні психологи провели для персоналу служби тренінги, круглі столи, де навчали працювати з цією категорією клієнтів. Тренінги проводяться і для учасників АТО. Службі зайнятості сприяють волонтерські організації, заклади освіти та охорони здоров’я, інші державні та громадські організації області. На регіональному рівні з ними укладено 6 угод про співпрацю. Районними та міськими центрами зайнятості у рамках цієї співпраці укладено 87 угод.

На Черкащині відчувається активна взаємодія для допомоги демобілізованим. Днями на сесії затверджено обласну Програму підтримки учасників АТО, в яку ввійшли й пропозиції служби зайнятості.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x