Першотравневий пікнічок обійдеться у 500 гривень

Першотравневий пікнічок обійдеться у 500 гривень

Для громадян середнього та старшого віку першотравневі свята – це ідеальна пора для фізичних вправ на городі. Вони так і кажуть: «Са­джаємо картоплю на Перше травня, а копаємо на День Незалежності». А ось для молоді теплі травневі дні – початок сезону пікніків. Тому погожого дня великі та маленькі компанії масово вирушають на природу. Усіма можливими видами транспорту або й просто пішки (бо тут усе поряд) дістаються до найближчого лісу чи річки. У Городищі найпопулярніші місця відпочинку: Пісочний та Цегельний кар’єри, Любительський і Сачиків ставок, урочища Чуїха, Жукове, Кочержина гора, Біла глина.

Продавці магазинів розповідають, що на травневі свята значно зростає попит на пшоно і тушонку. З них готують кашу, яку називають «піонерською», «козацькою», «польовою», або просто «майською». Це найпростіша страва, яку можна приготувати на природі. Технологія дуже проста. Над багаттям підвішують казанок, у ньому варять пшоно, всипають банку тушонки і додають спеції. На свіжому повітрі та в гарній компанії ця нехитра страва йде за милу душу! А кашовар отримує заслужену вдячність.

– Пшоно та інші крупи ми продаємо вже розфасовані по торбинках – так покупцям зручніше, – говорить продавець Світлана. – Зазвичай люди тушонку беруть погано – бояться, що в банках канцерогени. Але для весняної каші купують не вагаючись. У минулі роки ящик тушонки-свинини розбирали за два дні, хоча зимою лежала місяць. Побачимо, як буде тепер, бо на все підскочили ціни.
До магазину якраз зайшли хлопець із дівчиною, на вигляд близько двадцяти років. Зізналися, що їхатимуть із друзями в ліс варити кашу. Купили для пікніка кілограмовий пакет пшона – 16 грн, банку тушонки – 37 грн, дві хлібини – 20 грн, по кілограму помідорів та огірків – 120 грн, кетчуп – 9 грн, півлітру горілки – 50 грн, дволітрову пляшку пива – 28 грн, мінералку – 12 грн. Отже, набір для пікніка обійшовся у майже 300 гривень.
Хлопець тримав сумку, а дівчина складала покупки. Сказали, що до їхньої каші друзі смажитимуть шашлики. Зараз на базарі беруть м’ясо – від 60 грн і курячі стегенця для барбекю – від 30 грн. Тож гарненькі посиденьки на природі обійдуться в близько 500 грн.

Володимир ЧОС

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x