Розпочинаємо сезон обробітку ґрунту

Розпочинаємо сезон обробітку ґрунту

. Копайте, розрихлюйте, перелопачуйте землю, але не перестарайтеся. Не ходіть без потреби по ділянці, поки земля сира, й не ущільнюйте її зайвий раз.
. Відкладіть ненадовго обрізку та інші роботи, при виконанні яких треба довго тупцювати на одному місці.
. Надміру вологий ґрунт обробляти ще не можна, а надто сухий – уже пізно. Стиглий ґрунт – це коли стиснута рукою грудка не перетворюється на комок і не розсипається на порох, а розпадається на дрібні й великі частини.

. Перш ніж перекопувати ґрунт, не забудьте розкидати наявні у вашому розпорядженні органічні добрива – компост, гній, торф. Якщо їх недостатньо, додайте трохи мінеральних фосфорних і калійних добрив. Азотні внесіть пізніше, поверхнево по вже обробленому ґрунту.
. Кислотність ґрунту можна визначити завдяки бур’яну, що росте на ньому. Хвощ, щавлик, кінський щавель, жовтець повзучий свідчать про те, що ґрунт кислий або навіть дуже кислий.

. Щоб радикально і на роки звільнитися від багаторічних бур’янів, при перекопуванні доведеться вибрати корінці з кожного із них.
. Критична температура для загартовування розсади +8 °С. Удень вона у квітні нижчою зазвичай не буває, а от уночі ящики з помідорами, перцем і баклажанами заносять із заскленого балкону назад на підвіконня.
. Якщо в теплиці є трохи вільного місця, там можна висіяти на розсаду однорічні літні квіти: дельфініум, жоржини, чорнобривці, нагідки, космею, лаватеру, амаранти тощо.
. Кавуни, дині та інші теплолюбні городні рослини найзручніше вирощувати в паперових пакетах з-під молока.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x