У Черкаській школі № 14 новий басейн і спортзал

У Черкаській школі № 14 новий басейн і спортзал

До Дня Святого Миколая вихованці Черкаської загальноосвітньої санаторної школи-інтернат № 14 отримали сучасний басейн і спортзал. Капітальний ремонт та закупівлю обладнання було проведено за кошти обласного бюджету за сприяння обласної влади і особисто голови облдержадміністрації. Про це «Нова Доба» дізналася від власного кореспондента.

– Наш заклад розрахований на 500 учнів, але нині тут навчається 508 осіб і ще 20 чекають на черзі, – розповідає директор Черкаської загальноосвітньої санаторної школи-інтернат № 14 Людмила Шарапа. – Кількість дітей із сколіотичними захворюваннями, на яких спеціалізується наш заклад, щороку зростає. Тут діти не лише навчаються, а й лікуються. І питання басейну дуже актуальне для укріплення здоров’я наших дітей. Басейн у нас був, але збудували його ще в 1981 році і з того часу ні разу не проводили капітальний ремонт. Він перебував у аварійному стані. Цього року завдяки підтримці обласної влади нам виділили кошти для капітального ремонту басейну. Крім басейну, в нас було відремонтовано капітально і спортивний зал. Він зроблений з використанням сучасних технологій. Забезпечений усім спортивним інвентарем. У нас діти перебувають цілодобово, тому спортивна зала допомагає їм і в позаурочний час вільний від навчальних занять.

У Черкаській школі № 14 новий басейн і спортзал

Також цього року в школі було відремонтовано 2-й поверх спального корпусу, проведено поточні роботи кабінету гурткової роботи, медичного блоку та повністю відновлено кабінет фізики.

Довідково: Черкаська школа № 14 була заснована у 1961 році, а в 1976 її перепрофілювали в загальноосвітню санаторну школу-інтернат. У ній навчаються учні як і з Черкас, так і з різних. Санаторна школа-інтернат спеціалізується на реабілітації дітей із різними ступенями сколіотичної хвороби: навчальний процес її вихованці поєднують із лікуванням. Із цією метою у закладі функціонує 6 залів лікувальної фізкультури, 2 масажних кабінети на 8 кабін, 2 фізіотерапевтичні кабінети на 14 місць, кабінети теплолікування, водолікування, інгаляцій, фіто коктейлів та аромотерапії. Для надання медичної допомоги учням у школі працюють лікар-педіатр, ортопед-травматолог, стоматолог та маніпуляційний кабінет.

У Черкаській школі № 14 новий басейн і спортзал

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x