Жашківський «Ветеран» відзначив двадцятиріччя

Жашківський «Ветеран» відзначив двадцятиріччя

30 квітня у м. Жашків у приміщенні центральної районної бібліотеки відбулись урочистості з нагоди відзначення 20-ї річниці народного аматорського хорового колективу «Ветеран».

Про це «Нова Доба» дізналася в Жашківській РДА.

Дивовижно стрімко «пронеслися» 20 років життя відтоді, як у 1995 році, за ініціативою районної ветеранської організації та, зокрема, її тодішнього керівника Анатолія Городецького було створено цей хоровий колектив. Першим керівником став Іван Сухий (музикант, пісняр, педагог, Заслужений працівник культури України). Перших хористів було двадцять п’ять. Це були окремі голоси, які поступово злились в мелодійні акорди тенорів, баритонів та жіночих сопрано і альтів. Коли хор почав співати у чотири голоси, запросили диригентом та керівником Віктора Дубика.

У 2005 році колегією управління культури облдержадміністрації за досягнуті успіхи та високохудожнє виконання репертуарів хору «Ветеран» було присвоєно звання «народний самодіяльний». Не перерахувати й інших, не менш почесних нагород, які свого часу отримали аматори сцени.

Привітати хористів з ювілеєм завітали керівники району та міста, члени ветеранських організацій, громадськість, засоби масової інформації.

За активну громадянську позицію та з нагоди річниці створення колективу грамотою управління культури облдержадміністрації нагороджено колектив хору, почесними грамотами райдержадміністрації та районної ради відзначено учасників хору.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x