Учасників Другої світової війни привітали зі святом

Учасників Другої світової війни привітали зі святом

6 травня 2015 року в приміщенні обласної філармонії відбулися урочисте зібрання з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення і 70-річчя Перемоги над нацизмом у Європі. Окрім найшановніших гостей – ветеранів війни та учасників бойових дій, бійців – учасників антитерористичної операції на Сході України, на захід завітали голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко, перший заступник голови обласної ради Наталія Кравцова, депутати обласної ради та керівники правоохоронних органів області, члени ветеранських і волонтерських організацій, жителі Черкас. «Нова Доба» про це дізналася в Черкаській обласній раді.

Перед початком урочистостей учасники оглянули виставку картин з фондів художнього та краєзнавчого музеїв Черкаської обласної ради. Художні роботи відображають пам’ятні події нещадної боротьби народів із нацизмом та героїзм захисників нашої рідної землі. Розпочались пам’ятні заходи виконанням хореографічної композиції «Обеліски» у супроводі Черкаського академічного заслуженого українського народного хору.

Звертаючись до присутніх ветеранів, голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко висловив велику вдячність кожному з них за те, що пройшовши нелегкими фронтовими дорогами, не шкодуючи здоров’я й ризикуючи власним життям вибороли мир для майбутніх поколінь. Він також відзначив трагічний повтор подій сьогодення – війну на сході країни, відзначивши таку ж жертовність бійців-захисників України, гідних нащадків своїх дідів і батьків – переможців нацизму.

Учасників Другої світової війни привітали зі святом

Від імені голови обласної ради Валентини Коваленко слова подяки й шани воїнам-героям Другої світової й російсько-української війни висловила перший заступник голови обласної ради Наталія Кравцова. З нагоди урочистостей Юрій Ткаченко та Наталія Кравцова вручили почесні грамоти обласної ради та облдержадміністрації і квіти ветеранам та представникам громадських організацій ветеранів Черкащини.

Також під час заходу учасник бойових дій Анатолій Зарва передав голові Громадської ради учасників АТО при облдержадміністрації Сергію Лугері символ захисника Батьківщини у часи Другої світової війни – шаблю п’ятого гвардійського Донського кавалерійського козачого корпусу, який брав участь у Корсунь-Шевченківській наступальній операції, як символ єднання поколінь захисників Вітчизни.

Урочисті заходи продовжились тематичним концертом.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x