Мешканці черкаської багатоповерхівки вже кілька місяців безуспішно воюють із забудовником

Мешканці черкаської багатоповерхівки вже кілька місяців безуспішно воюють із забудовником

Боротьба триває. Уже третій місяць поспіль мешканці будинку по вулиці Добровольського, 15 відвойовують землю в забудовника. Підприємець взявся зводити прямісінько під їхніми вікнами кіоск. Задля цього поночі вирубав дерева, які мешканці будинку вирощували роками. Люди вкрай стурбовані: адже підприємець не збирається обмежуватися однією новобудовою. Із деталями Вікторія Хамаза.

Початок жовтня. Мешканці багатоповерхівки блокують зведення кіоску. Люди вкрай обурені. Будівельникам завадили дерева, які люди ростили роками. Відвоювати зелені насадження їм так і не вдалося.

Мешканець будинку: «То цілюще дерево, історичне, а йому оце таке зробили. Це не люди робили, а я не знаю, як їх назвати».
Нині про імпровізований сад нагадують лише рештки дерев. На місці ж тимчасового кіоску звели справжній магазин.

Катерина Московська, мешканка будинку: «Продовжують нічне випилювання дерев, а також риють котловани для не тимчасової забудови, а, як показав Володя цей у документах, на декілька десятків років або на все життя. Магазинів нам тут не потрібно. Не тільки наш будинок проти таких сваволь, але й увесь мікрорайон».

Люди вкрай обурені. За весь час підприємець лише раз згодився з ними попоговорити. Забудовник назвався Володимиром і навіть показав мешканцям план забудови. Побачене обурило людей ще більше.

Микола, мешканець будинку: «Тут ще планують будувати! Як це припинити? Ми намагалися це зупинити. Коли тільки все починалося. Прийшов наряд міліції і показав документ із підписом нинішнього міського голови. Раз – і немає дерева. Коли, хто? Все бандитським методом!!! Забудовники відмовляються, кажуть, що не вони…».

– Так, а вас же хтось наймає?

– Той, хто і вас найма!!!

– То ви не знаєте, на кого працюєте?

– Не знаю. Воно нам потрібно?

Кіоск звели впритул до будинку. Якщо станеться лихо, побоюються мешканці, то пожежники навіть не зможуть сюди підступитися. Люди ходили шукати правди до мерії. Допомогти їм поривався тимчасовий мер Білоусов. Але далі слів так і не пішло. Поставив свій підпис під документами на забудову.

Катерина Московська, мешканка будинку: «Там стояв підпис і штамп Білоусова В.Ф.».

Мешканець будинку: «Його підпис! Він говорить нам, що ні, «я нічого не знаю». А там його підпис стоїть!!! Це незаконно».
Нині мешканці будинку збираються йти по допомогу вже до обласної адміністрації. Дійти обіцяють і до суду.

Більше на тему міського благоустрою ми поговоримо з начальником управління інспектування Черкаської міської ради Олександром Давиденком.

1. Мешканці будинку по вул. Добровольського, 15 уже не перший місяць воюють із особою, що самовільно встановлює біля будинку кіоск. Раніше ви вже підтверджували, що забудова там незаконна. Чи контролює нині процес ваше управління?
2. Раніше ви повідомляли, що в Черкасах безліч незаконних споруд. Як проходить боротьба з ними? Наведіть приклади.
3. Із настанням зими актуальною стала тема прибирання тротуарів від снігу та льоду. Як ви контролюєте цей процес?

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x