Шполянська «Берегиня» святкує 50-річчя

Шполянська «Берегиня» святкує 50-річчя

Рівно 50 літ тому працівники рільничої ланки шполянського колгоспу імені Жданова на чолі з Оленою Сімашко заснували співочий колектив з чарівною назвою «Берегиня». Створення колективу підтримав і знаменитий голова колгоспу Борис Семенович Шемет.

Минали роки – змінювалися учасники і керівники ансамблю. У різні часи співочим колективом міського будинку культури керували Антоніна Береговенко, Павло Поліщук, а вже 15 років незмінним керівником «Берегині» є директор міського будинку культури Лідія Поліщук. Велику допомогу у музичному оформленні пісенних творів надає художній керівник міського будинку культури Василь Стась.

Спів талановитих шполянок знають і цінують не лише на Шполянщині. Участь у співочих змаганнях і фестивалях Черкащини, телевізійних проектах «Сонячні кларнети», «Золоті ключі», «Фольк-Music», фестивалі «Барвиста Україна» в Києві зробили народний аматорський фольклорний ансамбль «Берегиня» відомим на всю Україну. А успіх на Сорочинському ярмарку, коли самодіяльних співачок глядачі довго не відпускали зі сцени, журі культурної програми ярмарку втілило у почесні грамоти та диплом переможців.

Вже не один рік виступи ансамблю супроводжує ансамбль українських народних інструментів міського будинку культури «Вечорниці» під керівництвом Сергія Мельника. І цей творчий тандем має успіх у глядачів, а в планах колективів — виконання багатьох відомих і маловідомих творів українського фольклору.

Катерина Вальчиковська

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x