Юні черкащани вибороли гран-прі на «Поліському вернісажі»

Юні черкащани вибороли гран-прі на «Поліському вернісажі»

1-3 травня 2015 року у м. Семенівка Чернігівської області відбувся ІV відкритий Всеукраїнський конкурс виконавців на народних інструментах «Поліський вернісаж».

Він беззаперечно подарував незабутнє спілкування з творчо обдарованою молоддю. Конкурс мав за мету розвиток і підтримку музичного мистецтва, культури, виявлення найбільш талановитих виконавців на народних інструментах.

До складу журі конкурсу ввійшли компетентні й шановані люди, видатні діячі мистецтва, лауреати міжнародних конкурсів та заслужені артисти України. Прослуховування учасників, серед яких були солісти-баяністи та акордеоністи, дуети, тріо, квартети, ансамблі та оркестри, відбувалося у трьох залах будинку культури.

Про це «Нова Доба» дізналася в департаменті освіти та гуманітраної політики Черкаської міської ради.

У залі дитячої музичної школи свої таланти і майстерне виконання музичних композицій продемонстрували солісти на струнних народних інструментах (балалайка, домра, гітара, сопілка).

Цьогоріч у конкурсних змаганнях Гран-Прі виборов ансамбль Черкаської Дитячої школи мистецтв «Світанок» під керівництвом Світлани Грицаєнко. Сучасний репертуар, новаторські авторські аранжування та артистичність виступу не залишили байдужим нікого.

Яскраве джазове втілення твору Мирослава Скорика «У народному стилі» колективом стало одним із найяскравіших моментів конкурсу. «Іспанська фантазія» остаточно підкорила віртуозністю і темпераментністю професійного виконання. Схвальні відгуки журі та оплески слухачів конкурсу стали гідною оцінкою такого високого виконавського рівня ансамблю «Світанок».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x