До Черкас завітали освітяни з Кременчука

До Черкас завітали освітяни з Кременчука

6 травня 2015 року на базі Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників відбувся регіональний науково-практичний семінар за участі керівників управління освіти та директорів шкіл м. Кременчук і м. Черкаси. Семінар організовано за ініціативи громадської організації «Асоціація керівників шкіл м. Черкаси», що є членом Всеукраїнської асоціації керівників шкіл, за підтримки Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників. Про це «Нова Доба» дізналася в департаменті освіти і науки ЧОДА.

Учасники семінару розглянули питання історичної спадщини та краєзнавчого матеріалу Черкащини як культурологічної складової національно-патріотичного виховання школярів. Привітав учасників заходу директор Департаменту освіти і науки ОДА Валерій Данилевський, який розповів про освітню галузь Черкащини, відзначивши потужний історичний потенціал козацького краю для національно-патріотичного виховання.

Ректор обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників Наталія Чепурна наголосила, що одним з основних напрямків навчально-виховної роботи в області є виховання громадянина-патріота України.

– Патріотизм під кутом сучасних викликів можна пояснити як відчуття відповідальності за рідну землю, людей, які живуть поряд, і майбутнє своєї Батьківщини. Концепція нашого національно-патріотичного виховання якраз базується на тих історичних традиціях, спадщині, яку має наш край на сьогодні. Черкащина – не просто географічний центр країни, а її культурне осердя, – наголосила ректор.
Своєю чергою, начальник управління освіти м. Кременчук Геннадій Москалик подякував за теплий прийом та вручив подарунки від освітян свого міста.

У рамках семінару шановні гості відвідали обласний педагогічний музей.
Цього дня на освітян Кременчука чекала цікава програма: відвідини Першої міської гімназії м. Черкаси, пішохідна екскурсія «Історія України у назвах вулиць нашого міста», покладання квітів до Меморіалу «Пагорб Слави», тематична екскурсія «Вшанування пам’яті В. Симоненка», відвідування Черкаського міського зоологічного парку – центру практичного вивчення флори і фауни Черкащини і світу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x