На Черкащині за добу виявлено 17 небезпечних знахідок

На Черкащині за добу виявлено 17 небезпечних знахідок

Учора близько 11:00 поблизу села Хильки Корсунь-Шевченківського району в посадці місцеві жителі виявили невідомі предмети, схожі на вибухонебезпечні. Після огляду рятувальники ідентифікували знахідки як 3 артилерійські снаряди діаметром 45 мм, 6 артснарядів діаметром 37 мм та артилерійський снаряд діаметром 75 мм, а також мінометну міну діаметром 50 мм часів Великої Вітчизняної Війни. Про це «Нова Доба» дізналася в Управлінні ДСНС в Черкаській області.

Цієї ж доби в лісовому масиві Млієва Городищенського району було виявлено артилерійські снаряди діаметром 45, 76,152 мм та авіабомбу АО-10 часів війни.
Увечері в Білозір’ї Черкаського району на вулиці Шевченка місцеві жителі виявили артилерійський снаряд діаметром 76 мм та мінометну міну діаметром 120 мм часів Великої Вітчизняної Війни.
На місці виявлення вибухонебезпечних предметів зі складу працівників міліції виставлена охорона. Найближчим часом знайдені боєприпаси будуть знешкоджені на спеціальному полігоні піротехніками Управління.
Всього з початку року на території області виявлено та знищено 103 боєприпаси часів Великої Вітчизняної Війни.

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області звертається до всіх громадян та наголошує, що в разі виявлення незнайомих предметів або схожих на вибухонебезпечні:
– припинити будь-які роботи в районі небезпечного місця;
– організувати охорону небезпечного місця;
– не допускати сторонніх осіб до небезпечного предмета, доки не прибули спеціалісти;
– ні в якому разі не пересувати, не нагрівати, не розбирати небезпечний предмет;
– не розпалювати багаття поблизу знахідки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x