Звенигородських школярів навчали, як поводитися в надзвичайних ситуаціях

Звенигородських школярів навчали, як поводитися в надзвичайних ситуаціях

Задля збереження життя і здоров’я дітей у школах області проводять Дні цивільного захисту. Так відділ освіти Звенигородської райдержадміністрації вирішив на базі спеціалізованої школи №3 провести показові об’єктові навчання, на які були запрошені керівники інших загальноосвітніх навчальних закладів району. Про це «Нова Доба» дізналася в Управлінні ДСНС у Черкаській області.

У ході цього навчання знання, отримані на уроках з «Основ здоров’я» та «Захисту Вітчизни», перевіряли не лише учні, а й дорослі, які вдосконалювали вміння діяти на випадок загрози або виникнення надзвичайних ситуацій.

Після недовгої теоретичної частини учасники семінару побачили реалізацію спеціально розробленого учнями навчального квесту «Я можу врятувати життя», під час якого молодші школярі розповіли про важливість дотримання особистої гігієни та ведення здорового способу життя, а учні 5-6 класів поділилися з присутніми своїми знаннями з питань поводження з комахами, плазунами, вмінню розрізняти їстівні й неїстівні гриби та наданню першої долікарської допомоги при отруєнні. Учні 10 – 11 класів продемонстрували вміння надавати першу допомогу при переломах, кровотечах, травмах голови та хребта.
Звенигородських школярів навчали, як поводитися в надзвичайних ситуаціях
У практичній частині семінару учасники відпрацювали дії з евакуації з приміщення при загрозі здійснення терористичного акту, а працівники державної служби охорони разом із міліцією знешкодили умовного терориста. У свою чергу фахівці ДСНС, не лише допомогли евакуювати людей з приміщення, а й показали спеціальну програму, під час якої зробили акцент на правилах користування вогнегасниками. Особливу увагу присутніх привернув показовий виступ пожежно-рятувального підрозділу, який із використанням спеціального спорядження та обладнання виконав кілька спеціальних завдань на місці умовної надзвичайної події.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x