Черкащина відзначила 70-ту річницю Дня Перемоги

Черкащина відзначила 70-ту річницю Дня Перемоги

Понад 15 тисяч черкащан прийшли сьогодні вклонитися всім тим, хто наближав Велику Перемогу. Урочистості з нагоди 70-ї річниці Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні відбулися на Соборній площі. У заходах взяли участь керівництво області, міста, ветерани та учасники АТО. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– Ця жахлива війна показала героїчні подвиги подолання нелюдських труднощів. У цю війну було втягнуто 67 країн світу. Найбільше віддало своїх життів саме українців, – зазначив у своєму виступі голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко.
Усіх полеглих у боях Другої світової війни вшанували хвилиною мовчання.

Голова обласної ради Валентина Коваленко подякувала ветеранам за те, що 70 років тому вони зайняли активну позицію й плекали перемогу:
– Ми знову переживаємо війну. Але коли в тій війні всі народи зібралися разом й боронили свою землю. То ця війна спровокована російським агресором і абсолютно по-новому нас спонукає оцінювати нашого сусіда, який посягається на нашу країну, на наші землі.
По закінченні мітингу колона на чолі з ветеранами пішла на Пагорб Слави, щоб вклонитися загиблим воїнам.

Порядок і безпеку черкащан під час урочистостей забезпечувала міліція. Сьогодні на службу вийшли 450 правоохоронців, які зараз перебувають на посиленому режимі патрулювання. За словами очільника черкаської міліції Владислава Пустовара, заходи з нагоди Дня Перемоги пройшли спокійно й без провокацій.

Черкащина відзначила 70-ту річницю Дня Перемоги
Черкащина відзначила 70-ту річницю Дня Перемоги

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x