У Кам’янці відбувся факельний похід, приурочений Дню Перемоги

У Кам’янці відбувся факельний похід, приурочений Дню Перемоги

Щороку 8 травня в м. Кам’янка відбувається факельний похід, на який збираються майже всі жителі, щоб вшанувати пам’ять про тих, хто ціною свого життя подарував нам це свято.

Учні 7-10 класів шкіл міста утворюють живий коридор, в руках кожного палає частинка вічного вогню пам’яті.
І сьогодні, біля обеліска Слави відбувся урочистий мітинг, присвячений Дню пам’яті та примирення. Ця дата встановлена указом президента України «Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі і 70-ї річниці завершення Другої світової війни». Символом пам’яті жертв війни в Україні став червоний мак, як і в багатьох країнах Європи.

У Кам’янці відбувся факельний похід, приурочений Дню Перемоги

З промовою до учасників мітингу звернувся голова районної ради Сергій Морозов:
– Сердечно вітаємо вас із 70-ю річницею Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ю річницею завершення Другої світової війни! У цей славний день ми знову повертаємося до незабутнього травня 1945 року аби з глибокою повагою згадати тих, хто виборов нашу свободу у страшному поєдинку з фашистськими загарбниками. З того часу минуло 70 років. І знову на Нашу землю прийшла війна за свободу та цілісність України. Знову гинуть патріоти нашої держави. Серед них і наші земляки: Воропай Василь Васильович – сільський голова с.Косарі, Мальчик Олег Вікторович – житель м.Кам’янка, Билима Микола Григорович – житель с.Лузанівка. схилімо голови перед сучасними Героями України, обпаленими війною та молімося за тих хто оберігає наш спокій сьогодні.
Хвилиною мовчання вшанували учасники мітингу полеглих. Завершився захід покладанням квітів.

Ірина СКОРИК

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x