У Степанцях відзначили 70-у річницю Перемоги над нацизмом у Європі

У Степанцях відзначили 70-у річницю Перемоги над нацизмом у Європі

Урочистими заходами у Будинку культури, а також покладанням квітів до могили загиблим воїнам відзначили у с. Степанці Канівського району 70-ту річницю Перемоги над нацизмом у Європі. Разом із місцевими жителями у заходах взяли участь заступник голови обласної державної адміністрації Юрій Сас, голова районної державної адміністрації Сергій Дубенець та сільський голова Віра Ласкава.

А розпочались урочистості з привітання від учасника бойових дій, місцевого жителя Миколи Акулініна. Порівнюючи визволителів минулих років та сучасних захисників України з козаками за їх мужність, хоробрість та патріотизм, ветеран зачитав свій вірш на цю тему, у якому відобразив не лише героїзм та самовідданість українських воїнів, а й важливу роль волонтерського руху, людської небайдужості та любові до свого народу, до рідної землі.

З вітальним словом виступив голова РДА, який відзначив подвиг наших дідів і прадідів, їх роль у здобутті перемоги 70 років тому, подякував їм, а також молодим ветеранам – захисникам України, які воюють на Сході.
Про нову філософію відзначення Дня Перемоги та Дня пам’яті та примирення розповів присутнім заступник голови ОДА, відзначивши, що в роки Другої світової війни українці воювали у складі різних армій, на різних континентах, і спільно з союзниками зробили значний внесок у подолання нацизму. «Тому у нас змінюється філософія відзначення цих днів. Ми не просто святкуємо перемогу, а й відзначаємо День пам’яті та примирення. Саме це відображають гасла «Ніколи знову» та «Пам’ятаємо. Перемагаємо», – додав Юрій Сас.

У Степанцях відзначили 70-у річницю Перемоги над нацизмом у Європі
У Степанцях відзначили 70-у річницю Перемоги над нацизмом у Європі

Юрій Михайлович також зауважив важливість руху України шляхом реформ, зміцнення і розвитку економіки та побудови потужних і успішних громад.
Зі святом односельчан привітала й сільський голова Віра Ласкава, яка побажала добра, щастя і миру кожній родині та всій Україні.

Опісля офіційних виступів для всіх присутніх було продемонстровано творчу програму, під час якої лунали патріотичні пісні, тематичні вірші тощо у виконанні місцевих школярів, а також вокалістів та колективів самодіяльності Будинку культури с. Степанці на чолі з його керівником Аллою Козак.
А продовжились заходи покладанням квітів до пам’ятника загиблим воїнам та панахидою за всіма полеглими, яку провів настоятель місцевого храму отець Віктор.

Віта Кузнецова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x