У Чорнобаївській бібліотеці відбулася зустріч з дітьми війни

У Чорнобаївській бібліотеці відбулася зустріч з дітьми війни

Нещодавно в Чорнобаївській районній бібліотеці відбулася зустріч з дітьми війни району. Напередодні 70-річчя Перемоги до читального залу завітали представники покоління, яке на власному досвіді знає, що таке війна і повоєнне лихоліття. На їх дитячі долі випали голод, холод, руїна, страшне пекло окупації, бомбардувань, сирітство.
На сьогодні в районі проживає 6150 дітей війни. Прикро, але все менше їх залишається в життєвому строю. Їх скроні вкриті сивиною. Але вони пам’ятають ті страшні часи, хоч часто їм і не хочеться про них згадувати.
Ведучі заходу бібліотекарі Лариса Келт і Лариса Цилуйко розповіли про кожного, хто завітав на зустріч. Цього дня спогадами, перемежованими із життєвими фотосвітлинами, поділилися люди, чиє дитинство забрала війна, страшним вогняним смерчем прокотившись по долях. У їх пам’яті назавжди залишаться тяжка непосильна праця, образи, лайки та знущання німецьких наглядачів і нелюдів-зрадників, антисанітарні умови і напівголодне існування, страх перед загибеллю та тверда віра у неминучу перемогу.

Упродовж десятиліть вписували неповторні сторінки у славетну історію рідного краю чорнобаївці Іван Пономаренко, Світлана Бугай, Олександр Ковальов, Павло Черевик, Григорій Вовк, Віталій Костін, Петро Зеленько, Марія Дерев’янко, Любов Породько, Ніна Грунд, подружжя Петра і Валентини Ульяницьких, Олександр Півень, Любов Орленко, Володимир Шандра, Володимир Мурав’я.
Із сумом ділилися переживаннями про ті страшні часи богодухівчани Марія Прозоря, Катерина Годована, Софія Кіян. Згадали війну, яку вони бачили дитячими очима, та важкі часи відбудови іркліївчани Катерина Радул, Володимир Шепель, канівчани Віктор Антонович, Нінель Савченко, Іван Мелашенко.

Теплими словами доповнили розповіді про своїх земляків краєзнавець Василь Гарната, голови ветеранських організацій Раїса Омелечко, Віталій Момот, Катерина Годована, Валентина Загреба, Валентина Штельмах.
До представників покоління, яке є взірцем мудрості й оптимізму, зі словами вдячності звернулася Чорнобаївський селищний голова Алла Мірошниченко. А консультації з актуальних питань щодо змін у пенсійному законодавстві та оформленні субсидій надали перший заступник начальника управління Пенсійного фонду України в Чорнобаївському районі Наталія Грицай та заступник начальника управління з питань праці і соціального захисту населення Чорнобаївського району Наталія Крупенко.

Урочистості зустрічі додали виступи аматорів Ірини Лущик, Валентини П’ятікової, Віталія Костіна.
Все далі в історію відходять спомини про жорстокі події війни. Те покоління її дітей уже давно виховало не одну достойну зміну, ставши їй прикладом самовідданої праці і патріотизму. Тож цього дня в ході всієї зустрічі неодноразово лунали щирі побажання дітям війни міцного здоров’я, щирої підтримки від оточуючих, довголіття та сонячних мирних ранків.

Інна ЧМИХАЛО

У Чорнобаївській бібліотеці відбулася зустріч з дітьми війни
У Чорнобаївській бібліотеці відбулася зустріч з дітьми війни
У Чорнобаївській бібліотеці відбулася зустріч з дітьми війни

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x