Правоохоронці Черкащини порушують закони по відношенню до ув’язнених

Правоохоронці Черкащини порушують закони по відношенню до ув’язнених

Органами прокуратури області перевірено стан додержання вимог законодавства про адміністративні правопорушення при застосуванні територіальними підрозділами міліції, кримінально-виконавчої інспекції та пенітенціарної служби заходів впливу, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба прокуратури Черкаської області.

Так, установлені грубі порушення вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо складання, оформлення працівниками міліції протоколів, затримання громадян, виконання рішень судів області про застосування до осіб адміністративних стягнень і порядку їхнього виконання органами кримінально-виконавчої інспекції.

Також у діяльності спецустанов органів внутрішніх справ області мають місце порушення законів України «Про міліцію», «Про пожежну безпеку», «Про попереднє ув’язнення» та «Про забезпе¬чен¬ня санітар¬ного та ¬епі¬де¬мічного бла¬го¬по¬луч¬чя населення», зокрема щодо дотримання матеріально-побутових та медико-санітарних прав ув’язнених і роздільного тримання різних категорій осіб.

На усунення виявлених порушень законодавства прокурорами внесено 33 акти реагування, а на незаконні рішення судів першої інстанції скеровано 3 апеляційні скарги, які на даний час перебувають на розгляді.
Робота на вказану напрямі триває.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x