Коваленко побувала на Європейському Конгресі в Кракові

Коваленко побувала на Європейському Конгресі в Кракові

Днями голова обласної ради Валентина Коваленко побувала у польському Кракові на Європейському Конгресі місцевого самоврядування. Враження від поїздки вона поділилася на своїй сторінці в соціальній мережі «Фейсбук»:

«Захід був присвячений 25-річчю розвитку місцевого самоврядування у Польщі. Під час обговорень на заході був синхронний переклад російською мовою. Я ж для себе обрала принципову позицію – говорити виключно українською. Це, до речі, оцінили росіяни із Калінінградської області: Соломон Гінзбург, Ігор Кулін і Оксана Прищепова. Вони назвали себе друзями Бориса Нємцова і були зворушені тим, що українці, зокрема і черкащани, з великим пошанівком ставляться до головного путінського опозиціонера.

З великим подивом також росіяни дізналися, що Валентина Матвієнко є українкою та ще й черкащанкою. Останню означили як зрадницю, що голосуванням у Думі дала і своє «фас» російському агресорові на Україну. Чи не іронія долі: тоді як представники інших націй, такі як Нємцов і Нігоян, не шкодують свого життя заради загальнолюдських цінностей і України, представники української нації, такі як Матвієнко, Янукович, Олійник, Азаров зраджують Україну і відсиджуються у Росії… Загалом учасники заходу гарно сприймали Україну і бажали нам якнайшвидшого закінчення війни.
На Конгресі країни-учасниці ділилися своїм досвідом у різних напрямках: туризм, економіка, політика, культура. Щодо останнього, то більшість учасників заходу визнали, що в них культура фінансується за залишковим принципом. Ми ж, українці, взагалі не навчилися заробляти на культурі. А у Польщі, приміром, кожна маленька дрібничка, виготовлена руками місцевих майстрів, коштує солідних грошей, і завдяки цьому дотується місцева економіка.

Коваленко побувала на Європейському Конгресі в Кракові

У Польщі велику увагу приділяють розвитку туризму. Але для цього в них створені належні умови: хороші дороги, розвинена інфраструктура і культура поводження з навколишнім середовищем – скрізь чисто і акуратно. Я розповіла учасникам заходу про туристично-привабливі місця Черкащини: Канів і Чигирин – духовні центри, про знайдені на Тальнівщині поселення трипільців, які були праотцями європейської цивілізації.
А собі подумала, що в нашої країни теж великий потенціал для розвитку туризму. Але для цього нам потрібно привести до ладу туристичні об’єкти і зробити до них якісні дороги. До речі, проїхавши пів-України, я побачила, що саме на Черкащині дороги – найгірші. Тому виникає риторичне запитання: куди ідуть кошти від нових податків?
Що ж до реформи місцевого самоврядування, то поляки вважають, що українській владі важко нині буде їх втілювати. Адже на тлі війни і зубожіння населення (а це вже помітили і за кордоном), будь-які реформи людьми сприймаються негативно. Однак вони вкрай необхідні».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x