Санітарних лікарів відправлять у відпустки за власний кошт?

Санітарних лікарів відправлять у відпустки за власний кошт?

Фінансування Держсанепідслужби було передбачено Державним бюджетом-2015 лише на перші чотири місяці року. З травня працівників галузі можуть відправити у відпустки за власний кошт. Про це свідчить лист т. в. о. Голови Держсанепідслужби Святослава Протаса до своїх підлеглих, про який «Нова Доба» дізналася з офіційного сайту служби в Черкаській області.

«Шановні колеги!
До Державної санітарно-епідеміологічної служби України надходять численні звернення трудових колективів територіальних органів стосовно припинення фінансування галузі з травня 2015 року.
Дійсно, у зв’язку з прийняттям постанови Кабінету Міністрів України від 10.09.2014 р. №442 «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади», Законом України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» фінансування центральних органів виконавчої влади, що реорганізуються, було передбачено виключно на січень-квітень 2015 року для завершення заходів, пов’язаних з реорганізацією.
Оскільки до цього часу фактично не створено Державну службу України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, до якої повинні перейти функції Держсанепідслужби, керівництво галузі змушено скористатись правом надання відпусток без збереження заробітної плати більш ніж 6 тисячам працівникам центрального апарату та територіальних органів.
Разом з тим, Держсанепідслужбою спільно з Міністерством охорони здоров’я оперативно підготовлено проект рішення Уряду про подовження фінансування галузі, який на сьогодні пройшов всі необхідні узгоджувальні процедури та буде розглянуто найближчим часом на черговому засіданні Кабінету Міністрів України.
Враховуючи суспільну важливість для держави функцій Держсанепідслужби, звертаюсь з проханням до всіх, без виключення, працівників галузі з розумінням поставитись до ситуації, що склалась та забезпечити виконання повноважень, спрямованих на санітарне та епідемічне благополуччя населення нашої країни.
Висловлюю щиру вдячність працівникам, які у такий нелегкий для країни час самовіддано працюють задля збереження та зміцнення здоров\’я нації.
З глибокою повагою та вірою в майбутнє
Т. в. о. Голови Держсанепідслужби Святослав Протас»

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x