Шполянські школярі довели, що рідну мову знають

Шполянські школярі довели, що рідну мову знають

В нинішньому році учні Шполянської міської школи №1 приєднались до юних мовознавців України, вперше взявши участь у всеукраїнській грі «Соняшник». Свої знання з рідної мови перевірили 150 учнів з першого по десятий клас. Дебют виявився вдалим — за кількістю учасників і отриманими результатами школа посіла 9 місце серед шкіл Черкащини!

Як розповіла координатор гри у школі, вчитель української мови та літератури Тетяна Герус, 19 учнів 1-х та 2-х класів разом із дипломами переможця отримали ручки з логотипами конкурсу, а 16 учнів старших класів отримали дипломи переможця.

На 14 переможців Черкащини, серед яких були переважно учні 5-х та 7-х класів, крім пам’ятних дипломів, чекали значки з логотипами гри. Пишаються в школі і найвищим досягненням — 19 учнів отримали дипломи ІІІ ступеня Всеукраїнського рівня, 4 учні 5-х та 10-х класів мають дипломи ІІ ступеня. А три десятикласниці стали володарками дипломів І ступеня Всеукраїнського рівня і отримали подарунки від організаторів конкурсу.
Також за результатами конкурсу в школі були відзначені та нагороджені дипломами класні колективи, які були найактивнішими та досягли високих результатів. Це учнівський колектив 3-Б класу (класовод Світлана Лихенко) та учні 4-Б класу (класовод Антоніна Павленко).

Вчителі української мови і літератури Ольга Гадіон, Алла Золотарьова, Тетяна Струк та Оксана Білоцеркович пишаються досягненням своїм учнів і впевнені, що в наступному році результати будуть ще кращими, а вони докладуть до цього максимум зусиль.

Катерина Вальчиковська

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x