На потреби театру обласна влада виділила понад 8 млн. грн.

На потреби театру обласна влада виділила понад 8 млн. грн.

Очільник управління культури ОДА Олексій Власов спростував неправдиву інформацію щодо відсутності фінансування Черкаського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка Черкаської обласної ради.

«За час своєї роботи я вже кілька разів спілкувався з директором драмтеатру Володимиром Осиповим. У тому числі з питання проведення Х фестивалю «Сцена людства». Безпосередньо на цей фестиваль заплановано виділити 25 тис. грн. – стільки ж, як і у попередні роки. Наказ про проведення фестивалю я підписав 12 травня. Тож звинувачення від Осипова у бік обласної влади є безпідставними», – зауважує Олексій Власов.
Чим викликані закиди керівника театру, Олексій Власов не знає, однак припускає, що можливо, така дещо агресивна позиція Осипова пов’язана з загальними проблемами театру: забудовою скверу, відсутністю ремонту, недостатньою відвідуваністю театру тощо. Крім того, як зазначив Олексій Власов, директор театру ще кілька місяців тому брав участь у обранні чиновника на цю посаду, підтримавши його своїм голосом.

Дивними очільнику обласної культури закиди здаються і тому, що незалежно від кількості отриманих доходів, обласний бюджет повністю забезпечує акторів обласного драматичного театру заробітною платою та оплачує комунальні послуги і енергоносії. У цілому, станом на 14 травня 2015 року з обласного бюджету на потреби театру виділено 3 млн. 097 тис. грн. Прибуток від продажу квитків керівництво театру може витрачати на власний розсуд, а законодавством визначено широкий спектр можливостей для отримання прибутку.

Про це «Нова Доба» дізналася в управлінні культури Черкаської ОДА.
«Хоча я на посаді всього лише місяць – не знімаю з себе відповідальності. Проте управління культури курує 19 об’єктів обласної комунальної власності і обласний драматичний театр – лише один із них. При цьому, хочу підкреслити, – потреби цього закладу ми завжди ставимо першими в усіх програмах фінансування. Однак, зважаючи на непросту ситуацію в країні, область поки не в змозі виділити 19 млн. грн, як це необхідно», – підкреслив Олексій Власов.

Довідково: минулого року на потреби театру з обласного бюджету було виділено понад 8 млн. грн.. у той же час власні доходи театру склали 1 млн 417 тис грн. (17,5% ).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x