Ректор ЧДТУ згуртувала колектив на європейський вектор розвитку

Ректор ЧДТУ згуртувала колектив на європейський вектор розвитку

16 травня минає рік, як Черкаський державний технологічний університет очолила доктор економічних наук, професор Тамара Качала. З цієї нагоди Тамара Миколаївна зібрала прес-конференцію, щоб розповісти про зроблене за цей час. Інформує власний кореспондент «Нової Доби».

За словами Тамари Качали, за цей рік команда закладу створила надійний фундамент розвитку на наступні роки, зокрема збільшився контингент студентів, зберігся науково-викладацький колектив. Однак є й проблеми.

– Непопулярні заходи в університету пов’язані з режимом жорсткої економії. Адже подорожчали енергоносії, обладнання, матеріали, – пояснила ректор університету. – Після ревізії Державною фінінспекцією діяльності попереднього керівництва штрафними санкціями в нас було забрано 2,2 мільйона гривень. Довелося зняти надбавки до заробітної плати викладачів. Я впевнена, що це був єдиний правильний крок. Ми вижили цю зиму, і навіть зуміли зекономили 1 мільйон 64 тисячі гривень. Ці кошти ми направили на надбавки до зарплати кураторам груп, заступникам деканів, плануємо підвищити заробітну плату завідувачам кафедр, тобто стимулюємо тих працівників, які більше працюють.
Ректор ЧДТУ згуртувала колектив на європейський вектор розвитку

Тамара Качала приділяла значну увагу соціально-економічним питанням. Так, у гуртожитках відремонтовано місця громадського користування, майже 1 млн грн витрачено на ремонт навчальних корпусів, зокрема 130 аудиторій. Заплановано оновлення бібліотеки, перехід до системи «електронний університет» (включає електронні розклади, графік відвідувань, результати оцінювання, електронну бухгалтерію). Для цього вже закуплено необхідне обладнання й найближчим часом буде встановлено.

– Курс на європейську інтеграцію, який обрав наш заклад, – це конкретні кроки разом із нашими зарубіжними партнерами. Ми вивчали досвід європейських країн, співпрацюємо з КПІ, ввійшли в консорціум «5 технічних університетів України» й працюємо над сертифікацією інженерних програм із метою, щоб наші спеціалісти були визнані європейським співтовариством, – продовжує Тамара Миколаївна. – Велику надію покладаємо на співпрацю з польськими партнерами – технічними університетами. З Краківською гірничо-металургійною академією за всіма 44 спеціальностями можемо готувати спеціалістів за формулою 2+2, тобто 2 роки студенти навчатимуться в Україні, й 2 – в Польщі, у результаті отримають два дипломи. Це зекономить кошти батьків, і є надія, що випускники матимуть змогу працювати й у Європі, й Україні.

У ЧДТУ навчається близько 500 студентів-іноземців, що говорить про імідж університету, диплом якого визнається за кордоном. Заклад співпрацює з Міжнародним центром при Міністерстві освіти і науки, з Посольствами різних країн задля збільшення кількості іноземців.

– Узгодженість, організованість у роботі, відданість університету кожного працівника – все це сприяло розвитку нашому закладу, – підсумувала ректор. – Згуртування колективу, однодумців на європейський вектор розвитку – це головне моє досягнення за рік роботи.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x