Травень у сірому зобразили черкаські майстрині

Травень у сірому зобразили черкаські майстрині

«Травнева гризайль» – саме під такою назвою відкрилася виставка в Черкаському обласному художньому музеї. Вона представляє поліфонію сірого кольору завдяки гармонійному поєднанню чорного й білого – гризайль, з кольоровими акцентами – весняними кольорами. Організатором цієї виставки є талановита майстриня, яка працює у техніці печворку, Лариса Шейх. Інформує власний кореспондент «Нової Доби».

Травень у сірому зобразили черкаські майстрині

Майстриня Маріанна Степаненко займається вишивкою, хенд-мейдом. На виставці представила свої вишивки у техніці поп-арт. Свою «Весняну композицію» творила якраз півтора весняні місяці. Зізнається, що навіть рамочки для вишивок робила сама.
– Зображала все, що пов’язане з весною. На одній з картин вишила рядки черкаського поета Олексія Юріна, – ділиться Маріанна. – Якщо пам’ятаєте весною у нас було затемнення і мені прийшла ідея зробить вишивку на цю тему у вигляді вузликів. Недавно було свято День матері і йому приурочила вишивку, на якій жінка підкидає букет. А ще є й квіти, пташки, рибки, Дніпро.

Найбільше майстриню на роботу надихає її дитина. А взагалі, за її словами, натхнення можна знайти будь-де, наприклад, просто прогулюючись вулицею.

– Коли дізналася, що виставка буде в сірих відтінках, було трішки важко, тому що люблю більше колір. Тому використала у своїх роботах невелику кількість акцентів – у синіх волошках та червоних маках, – розповідає Маріанна.

Директор Черкаського художнього музею Ольга Гладун захоплюється цією виставкою, адже вона чудова, багатогранна, багатотехнічна і, незважаючи на сірі кольори, квітне:
– У всіх роботах є своя жіночність, душевність, весна і цвіт.

Свої роботи на виставці також представили такі відомі черкаські майстрині, як Олександра Теліженко, Неоніла Недосєко, Тетяна Сосуліна, Леся Корж та багатьох інших.

Фоторепортаж з виставки тут

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x