Проект, що навчатиме журналістів писати про суди, стартував на Черкащині

На Черкащині стартував Проект «До взаємодії довіри через ефективну комунікацію судів та громадськості», під час якого прес-секретарі судів області, або особи, на яких покладено ці обов’язки, та місцеві медійники навчатимуться взаємодіяти та співпрацювати.
Про це «Нова Доба» дізналася в Апеляційному суді Черкаської області.

Голова апеляційного суду Черкаської області Володимир Бабенко підкреслив актуальність проблеми та необхідність впровадження цього проекту: «Оскільки основне завдання судової влади полягає в забезпеченні ефективного захисту прав і свобод громадян, украй важливо налагодити дієвий механізм взаємодії судів із суспільством. А засоби масової інформації якраз і стають зв’язною ланкою у цьому діалозі. Наразі дуже важливо, щоб суди та ЗМІ не просто усвідомлювали необхідність співпраці, але й чітко розуміли особливості роботи один одного. На жаль, юридична журналістика ще не досить поширене явище і зазвичай матеріали про суд пишуть ті ж журналісти, що ще вчора писали про медицину, а позавчора – про посівну. У той же час і в судах виникає проблема, коли вчорашні юристи повинні миттєво «переключитися» на медіа хвилю. Тож саме для налагодження комфортної та фахової співпраці і розроблено проект спільного навчання».

Налагодженням комунікації між судами та громадськістю у Черкаській області займатиметься Творчий центр ТЦК. Його виконавчий директор Володимир Купрій зазначає, що Проект «До взаємодії довіри через ефективну комунікацію судів та громадськості» покликаний допомогти долати провалля в розумінні судів та громадян один одного: «Дуже часто пересічна людина формує свою думку про судову владу на підставі зовнішньої інформації, без особистої практики відвідування суду. Найчастіше продукуються стійкі стереотипи чи міфи одні про одного. Отже, долати бар’єри в розумінні один одного (громадяни і суди), вчитися ефективно комунікувати (працівники суду з громадськістю), а журналістам вміло висвітлювати діяльність судів, а не просто резонансні справи є основними завданнями, які має виконати Творчий центр ТЦК у партнерстві з апеляційним судом Черкаської області, реалізуючи згаданий проект».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x