Делегація Черкащини була єдина з України на параді Шумана

Делегація Черкащини була єдина з України на параді Шумана

З 7 по 11 травня члени євроклубу «Перспектива» Веселохутірського НВК імені Володимира Лук’янця Чорнобаївської районної ради відвідали республіку Польща. Поїздка відбулася завдяки запрошенню вищої технічно-економічної школи імені Броніслава Маркевича (м. Ярослав) та фундації Шумана (м. Варшава), під егідою Інституту Трансформації Суспільства в Україні та за підтримки голови Чорнобаївської райдержадміністрації Сергія Джоболди.
Про це «Нова Доба» дізналася в Чорнобаївській РДА.

8 травня школярі відвідали PWSTE імені Маркевича, де мали зустріч із ректором університету Вацловом Вержбінеком та представниками студентського самоврядування університету. В ході зустрічі делегація українських школярів під керівництвом директора Веселохутірського НВК, координатора проекту «Євроосвіта» в Черкаській області Любові Домаш та представника Інституту Трансформації Суспільства Юлії Безверхої ознайомилися з умовами організації навчальної діяльності у вузі, діяльністю студентського самоврядування українців, що навчаються у вищій технічно-економічній школі імені Броніслава Маркевича.
Делегація Черкащини була єдина з України на параді Шумана

Школярі з України презентували роботу навчально-виховного комплексу імені Володимира Лук’янця с. Веселий Хутір Чорнобаївського району. 9 травня делегація учнів взяла участь у параді Шумана у Варшаві, на якому були євроклубівці з усіх країн Євросоюзу. Перед початком параду діти з європейських країн мали змогу спілкуватись один з одним і висловлювати своє бачення сучасного становища на європейському континенті. Зокрема, учасники параду закликали всіх європейців до єдності без війни і насилля. З великою теплотою, прийняли учасники параду делегацію дітей з Черкащини, яка була єдиною з України та разом з ними скандували «Слава Україні!».
Делегація Черкащини була єдина з України на параді Шумана
Після закінчення параду школярі відвідали історичний центр Варшави «Старовинна й модернова столиця Польщі»: Королівський замок, Президентський Палац, Барбакан, Пам’ятник Варшавській Сирені, Народовий музей Польщі та побували в історичному центрі в м. Любліні.
Ця поїздка дала нагоду школярам ознайомитись з вищими навчальними закладами Польщі, розширити свій кругозір, отримати море позитивних вражень від побаченого та почутого. Всі повернулися додому в піднесеному настрої, сповнені нових сил, радісні та щасливі.
Учні щиро вдячні всім, хто організував таку пізнавальну і захоплюючу подорож.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x