Відзначаючи День цивільного захисту, школярі Канівщини позмагались у вправності

Відзначаючи День цивільного захисту, школярі Канівщини позмагались у вправності

Нещодавно з нагоди Дня цивільного захисту, на базі Бобрицького навчально-виховного комплексу відбулися районні змагання серед учнів навчальних закладів району. Захід провели за спільної організаційної підтримки сектору у справах молоді та спорту, відділу освіти РДА та канівського представництва Міжнародної громадської організації «Міжнародний союз козацтва», яке очолює отаман Василь Спіжовий.
На змагання прибули 4 команди – зі Степанецької спеціалізованої школи, Мартинівського, Малоржавецького та Бобрицького навчально-виховних комплексів. Команди складалися з дев’яти осіб трьох вікових груп від початкових класів до десятикласників.

Слід відмітити, що програма змагань була досить насиченою і учасники команд змагалися за напрямками: «Теоретична підготовка» (конкурс капітанів, тестові завдання), «Медико-санітарна підготовка» (накладання пов’язки, джгута та виготовлення марлевих пов’язок), «Метання гранати на дальність та точність», «Змагання зі стрільби з гвинтівки» та «Комбінована естафета».
Суддями на етапах виступили Аліна Острівна, В’ячеслав Тютнєв, Юрій Орел (Канівський РВ управління ДСНС України в Черкаській області), Оксана Сорокіна, Ліна Сліпченко (КЗ «Канівський центр первинної медико-санітарної допомоги»), Сергій Борисенко (Канівський МВ УМВС України в Черкаській області), Олександр Бузницький (голова міського комітету Товариства сприяння оборони України), вчителі фізичної культури Олександр Дорошенко, Петро Лаврінець та Олег Крячок, головний спеціаліст сектору у справах молоді та спорту РДА Юлія Галушка.
У загальному підсумку перше місце у господарів змагань – Бобрицького НВК, другі – мартинівчани, третє місце посіли степанецькі школярі, а четверте – гості із Малоржавецького НВК.
Команди нагороджені призами та грамотами, від Бобрицького сільського голови Ольги Рогатко учасники також отримали солодощі.

Відзначаючи День цивільного захисту, школярі Канівщини позмагались у вправності
Відзначаючи День цивільного захисту, школярі Канівщини позмагались у вправності

З-поміж іншого учасники заходу змогли спробувати себе в гасінні імпровізованої пожежі, покататися на козацькому коні та ознайомитись зі зразками козацької та сучасної зброї. Діти приміряли на себе зразки бронежилетів, вправлялися у володінні шаблею.
На завршення всі із задоволенням поласували смачною кашею від Василя Спіжового.

Віта Кузнецова

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x