Драбівщину поділять на три громади

Драбівщину поділять на три громади

Як відомо, 3 березня Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», яким регулюються відносини, що виникають у процесі добровільного об’єднання громад сіл, селищ та міст. Закон містить принципи добровільного об’єднання територіальних громад, основні умови та суб’єкти такого об’єднання, описує порядок об’єднання територіальних громад сіл, селищ та районів, а також надання їм державної підтримки.

8 квітня 2015 року постановою КМУ № 214 затверджено методику формування спроможних територіальних громад, спрямовану на створення таких територіальних громад, які зможуть реалізовувати та надавати високоякісні послуги у галузях освіти, охорони здоров’я, культури, житлово-комунального господарства, соцзахисту та інших життєво важливих сферах життя. Передбачається, що ці територіальні громади матимуть відповідні фінансові, інфраструктурні та кадрові ресурси.

Про це сьогодні, 18 травня, йшлося на координаційній нараді, яку провів голова райдержадміністрації Іван Гайдай за участю першого заступника голови райдержадміністрації, заступника голови райдержадміністрації, голови районної ради та його заступника, начальників управлінь, відділів, інших структурних підрозділів райдержадміністрації, керівників територіальних органів міністерств, інших центральних органів виконавчої влади в районі, правоохоронних органів.

Про це «Нова Доба» дізналася в Драбівській РДА.
Заступник голови райдержадміністрації Людмила Рудик за допомогою комп’ютерної презентації ознайомила присутніх з основними вимогами Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та методикою створення спроможних територіальних громад. Зокрема,проектів перспективних планів формування територій кожної громади району, які будуть об’єднуватися.
Відповідно до затвердженої методики у нашому районі розглянуто можливість утворення трьох територіальних громад: на базі Драбівської, Шрамківської та Драбове–Барятинської.

На прикладі трьох територіальних громад нашого району було зроблено відповідні наближені прорахунки та розглянуто фінансові можливості кожного населеного пункту, які дадуть згоду на об’єднання.

Заступник голови райдержадміністрації підсумовуючи дискусію, зробила висновок, що з метою ознайомлення, роз’яснення та виявлення раціональних думок, пропозицій щодо законодавчого механізму впровадження, реалізації зазначених змін в життя, необхідно максимально залучити до обговорення даної теми представників органів місцевого самоврядування, виконавчої влади, депутатів усіх рівнів, засобів масової інформації, представників громадськості.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x