Одарич розказав про кадрові зміни в міській раді

Одарич розказав про кадрові зміни в міській раді

На найближчу сесію міської ради міський голова Сергій Одарич ініціюватиме винесення проекту рішення про нову структуру виконавчого комітету Черкаської міської ради. За його словами, у запропонованому проекті рішення міститимуться ключові зміни у напрямку надання адміністративних послуг та контролю в архітектурно-будівельній галузі міста. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

Сергій Одарич пояснив, що відповідні нововведення викликані насамперед суттєвими змінами у законодавстві України. А саме: істотним розширенням функцій, які віднині покладаються на державних адміністраторів. Приміром, у Черкаському ЦНАПі незабаром можна буде отримати закордонний паспорт, зареєструвати автомобіль чи прописатись.

Також на державних адміністраторів покладається нова для них функція з контролю за роботою чиновників.

– Тож ЦНАП буде вже не просто «поштарем», який отримує і відправляє документи, але стає контролером за всіма службовцями. А, виявляючи порушення чи не доопрацювання, зможе складати відповідні адмінпротоколи та ініціювати притягнення «нерадивого» чиновника до відповідальності, – зауважив міський голова.

Водночас повідомив, що, враховуючи значний обсяг роботи, який незабаром додасться до ЦНАПу ініціюватиме перед депутатами виведення його з-під відання департаменту організаційного забезпечення в окрему структуру, аби запобігти будь-якого втручання з боку чиновників. Також, як передбачено новими змінами в українському законодавстві, при Черкаській міській раді передбачається створення інспекції з будівництва, на яку покладатимуться контролюючі функції.

Серед кадрових змін, які міський голова пропонуватиме депутатам підтримати у новій структурі: об’єднання двох управлінь транспорту (яке нині очолює Віталій Дядченко) та вуличної інфраструктури (котрим опікується Сергій Отрешко) в одне ціле (як це було до моменту, коли два роки тому оголосили імпічмент міському голові Сергію Одаричу).

Аналогічне об’єднання чекає і на департамент управління справами та юридичного забезпечення. За словами Сергія Одарича, рік тому він штучно був виокремленний з тодішнього департаменту управління справами, до складу якого на сьогодні також входить нинішній департамент організаційного забезпечення. Не бачить у новій структурі Сергій Одарич і новоствореного управління сім’ї та молоді, яке очолює Ольга Сисоєва.

Загалом у підсумку пропонованих змін структури виконавчих органів міської влади, за словами міського голови, її загальна чисельність зменшиться лише на дві особи.

Це пояснюється тим, що одночасно зі скороченням штучно створених місць в мерії, зважаючи на вимоги законодавства, доведеться дещо розширювати штат адміністраторів у ЦНАПі, а також створювати інспекцію з будівництва.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x