За крадіжку телефонних кабелів черкащанин може сісти на 5 років

За крадіжку телефонних кабелів черкащанин може сісти на 5 років

Прокуратурою міста Черкаси підтримано державне обвинувачення відносно черкащанина, що неодноразово крав телефонні кабелі з під’їздів житлових будинків.

Під час однієї з таких крадіжок завдяки наявній в під’їзді сигналізації зловмисник був помічений та затриманий з викраденими телефонними кабелями на місці вчинення правопорушення працівниками міліції.
Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі прокуратури міста Черкаси.

В ході слідства міліцією встановлено, що викрадені кабелі зловмисник обпалював та здавав до пункту прийому металобрухту.

По закінченню розслідування у кримінальному провадженні прокуратурою міста Черкаси скеровано до суду обвинувальний акт відносно даного чоловіка за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище).

Вироком суду чоловіка засуджено до 5 років позбавлення волі. Однак, враховуючи особу засудженого, який раніше не судимий, вину свою визнав та щиро розкаявся у вчиненому, останнього звільнено від відбуття покарання з іспитовим строком 3 роки, з покладенням обов’язків, передбачених пп. 2-4 ст. 76 КК України. У разі порушення умов звільнення від відбування покарання з випробуванням чоловік буде направлений для реального відбуття покарання.

Крім того, представником потерпілого (Черкаської філії «ПАТ Укртелеком») до початку судового розгляду заявлено цивільний позов на відшкодування заподіяних злочинцем збитків, загальною сумою 18, 5 тис. грн., який в засіданні підтримано прокурором та задоволено судом в повному обсязі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x