У Черкаси з’їхалися журналісти на фестиваль «Кобзар єднає Україну»

У Черкаси з’їхалися журналісти на фестиваль «Кобзар єднає Україну»

Сьогодні відбулося відкриття фестивалю, на якому були присутні журналісти з різних куточків України, а також голова Державного комітету телебачення та радіомовлення України Олег Наливайко, в. о. голови НСЖУ Сергій Томіленко, голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко й Михайло Калініченко, генеральний директор Черкаської ОДТРК «Рось», на базі якої відбувається захід. Інформує власний кореспондент «Нової Доби».

– Презентують свої програми 115 учасників, журі перегляне й прослухає понад 100 радіо- й телепередач. Роботи дуже цікаві, – сказав Олег Наливайко. – Упевнений, що вони знайдуть своє місце в ефірі.

Оскільки чимало робіт висвітлюють російську агресію на Сході України, Олег Ігорович наголосив, що в українських журналістів є величезна перевага – це правда. Але її потрібно доносити до читачів, глядачів, бо правдива інформація – найсильніша зброя, що переможе «мільйони доларів і євро, які вкладає російська пропаганда в свої теле- й радіоканали».

Олег Наливайко подякував владі Черкащини за сприяння в проведенні фестивалю «Кобзар єднає Україну», а також навів конкретний приклад допомоги, яку надав голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко журналістам Донеччини:
– Нині дуже складна ситуація в Маріуполі. Колеги з Донецької обласної організації спілки журналістів попросили, щоб їм допомогли з бронежилетами. Ми звернулися до багатьох, але саме пан Ткаченко буквально за кілька днів знайшов можливість дістати бронежилети. Тож ті наші колеги, які достойно виконують свій обов’язок, зберегли своє здоров’я саме завдяки цій допомозі.

На фестивалі представили свої роботи всі держтелерадіокомпанії України, в тому числі й Луганська й Донецька, керівники яких теж присутні на заході.
– Відновлено роботу телерадіокомпаній, і вони повністю покривають Донецьку й Луганську області, окрім окупованих територій, – зазначив Михайло Калініченко. – На фестивалі представлено дуже багато робіт, які відтворюють реальні події на Сході. Більшість із них мене надзвичайно вразили. Це, вважаю, золотий фонд журналістики.

У Черкаси з’їхалися журналісти на фестиваль «Кобзар єднає Україну»

Усі радійні передачі, які переможуть у семи номінаціях, прозвучать на Національному радіо України. Найкращі телевізійні програми транслюватимуть на каналах державних телерадіокомпаній. Переможців фестивалю також чекають спеціальні призи, але поки що це – таємниця.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x