Жителі міст на Черкащині реєструвати зброю не поспішають

Жителі міст на Черкащині реєструвати зброю не поспішають

Ще не готові наші громадяни до вільного продажу зброї. Такий висновок випливає з ситуації, яка нині склалася навколо перереєстрації дозволеної для носіння та зберігання зброї. Наприклад, на Корсунщині офіційні дозволи мають 964 особи на понад тисячу одиниць різних видів зброї.

Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

— На цей час перереєстровано лише половину зброї, — каже інспектор дозвільної системи в Корсунь-Шевченківському районі Володимир Біланенко.
Прикметно, зауважує він, що жителі сільської місцевості вже майже стовідсотково перереєстрували зброю. А от міські мешканці цього робити не поспішають, серед таких багато людей зі статками та високим соціальним статусом.

Тим часом кожен власник мисливської гладкоствольної, газової, нарізної чи травматичної зброї зобов’язаний що три роки проходити цю перереєстрацію, підтверджуючи, що її не вкрали, не загубилася. Дозвільною системою Корсунь-Шевченківського РВ УМВС ведеться суворий облік такої зброї. Під час перереєстрації власники також зобов’язані надати медичні довідки, договори страхування і сплатити держмито — АЖ! 9 грн. за одну одиницю зброї.
Власники зброї, які досі не пройшли перереєстрацію, терміново повинні звернутися до Корсунь-Шевченківського райвідділу: в дозвільну систему або до дільничного інспектора міліції. Процес перереєстрації зброї, на яку надані дозволи на носіння та зберігання, в Корсунь-Шевченківському районі триває. Володимир Біланенко наголошує на необхідності зробити це в найближчий час. За ігнорування цього обов’язку власникам зброї світить – адмінвідповідальність та позбавлення права носіння зброї.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x