Створити багатофункціональний кооператив запропонували 16 безробітним драбівчанам

Створити багатофункціональний кооператив запропонували 16 безробітним драбівчанам

У Драбівському районному центрі зайнятості для 16 безробітних провели семінар-тренінг «Можливість самозайнятості сільського населення шляхом створення кооперативів».

Семінар проводився у рамках спільної з обласною службою зайнятості реалізації проекту ЄС «Створення регіонального навчально-практичного Центру розвитку багатофункціональних кооперативів». Проект стартував на Черкащині днями. Домовленості про співпрацю зі службою зайнятості області було досягнуто ще на його підготовчому етапі.
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному центрі зайнятості.

Ініціатори проекту розповіли безробітним, що в рамках європейської програми «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні» в області буде забезпечена підтримка сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів. На ці цілі протягом 2,5 років Черкаська область спрямує 491 тис. євро технічної допомоги від ЄС. В перспективі в рамках проекту в області буде створено 50 сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, близько 300 нових робочих місць. Загалом же за рахунок цього планується поліпшити життя близько тисячі жителів сільської місцевості, які будуть залучені до кооперації.

Жителів сіл Драбівщини поінформували, що розвиток кооперації, особливо сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, які продають свою продукцію за межами громади, є ключовим фактором у забезпеченні конкурентоздатності сільської території А це дозволить покращити рівень інфраструктури та добробуту в громаді, про що мріє кожен сільський житель.

Безробітних закликали долучатися до реалізації проекту, аби самостійно створити собі робочі місця та забезпечити стабільний заробіток, а області – продовольчу безпеку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x