Черкаська обласна лікарня ще не визначилася, в кого купувати інсулін

Черкаська обласна лікарня ще не визначилася, в кого купувати інсулін

Одне з черкаських інтернет-видань опублікувало матеріал з інформацією про нібито неналежне проведення тендерної закупівлі препаратів інсуліну Черкаською обласною лікарнею. Мовляв, не всіх учасників тендеру повідомили про його проведення, а переможцем стала фірма, наближена до радника голови ОДА. Прикметно, що по коментар до адміністрації закладу з цього приводу не звернулися. Про це «Нова Доба» дізналася в департаменті охорони здоров’я Черкаської ОДА.

У обласній лікарні повідомляють, що відкриті торги на закупівлю препаратів для лікування цукрового і нецукрового діабету оголосили в березні, розкриття пропозицій планувалося на 20 квітня. Проте, в останній день подання пропозицій рішення Постійно діючої адміністративної колегії Антимонопольного комітету з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері державних закупівель призупинило проведення процедури закупівлі на підставі поданої скарги від ТОВ \”УКРБІОТЕХНОЛОГІЯ-ТМ\”.

– Розгляд цієї скарги відбувся в Антимонопольному комітеті України 7 травня, – додає в.о. заступника головного лікаря з економічних питань Черкаської обласної лікарні Олена Кардецька. – За результатами ухвалене рішення про відмову ТОВ \”УКРБІОТЕХНОЛОГІЯ-ТМ\” у задоволенні його скарги. По тому комітет з конкурсних торгів продовжив процедуру закупівлі, ухвалив рішення про внесення змін до документації конкурсних торгів в частині продовження строків подання пропозицій та встановлення нової дати розкриття пропозицій. Замовник листами повідомив усіх учасників торгів та подав інформацію на веб-портал уповноваженого органу відповідно до чинного законодавства.

Скаржник ТОВ \”УКРБІОТЕХНОЛОГІЯ-ТМ\” запит на участь у торгах та отримання конкурсної документації не надсилав, відповідно її не отримав, тому про зміни його не були зобов’язані повідомляти, пояснюють в лікарні. Самостійно за інформацією щодо змін строків подання та розкриття пропозицій він не звертався.
– Розкриття поданих пропозицій відбулося 15 травня. На торги подали пропозиції ТОВ «ЛЮДМИЛА-ФАРМ» та ПрАТ «МЕДФАРКОМ-ЦЕНТР». Рішення про визначення переможця торгів наразі ще не ухвалене, бо процедура закупівлі триває, – наголошує заступник директора Департаменту охорони здоров’я Черкаської ОДА Олег Найдан.

– На фармацевтичному ринку насправді небагато постачальників, які можуть здійснювати поставки препаратів інсуліну в повному обсязі, вчасно, з відтермінуванням оплати. «МЕДФАРКОМ-ЦЕНТР» один з найпотужніших таких учасників, тим паче, що ціни на лікарські засоби регулюються державою, – додає Олена Кардецька. – Ситуація, яка склалася, більше схожа на маніпулювання думкою людей, які необізнані з механізмами проведення подібних закупівель.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x