На Шполянщині безхазяйний 12-квартирний будинок перейде громаді

На Шполянщині безхазяйний 12-квартирний будинок перейде громаді

За втручання органів прокуратури Черкаської області за територіальною громадою Васильківської сільської ради Шполянського району визнано право комунальної власності на нерухоме майно житлового фонду вартістю 1,5 млн грн. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба прокуратури Черкаської області.

Так, прокуратурою Шполянського району заявлено позов про передачу 12-квартирного житлового будинку в комунальну власність Васильківської сільської ради. Вказаний будинок тривалий час був безхазяйним і без відповідного фінансування на його утримання.

Вказане надасть органу місцевого самоврядування право використовувати будинок для формування житлового фонду соціального призначення й надавати житло громадянам, які перебувають на квартирному обліку, – молодим спеціалістам, дітям-сиротам та іншим соціально незахищеним верствам населення, що відповідно до закону мають право на безоплатне отримання житла.

Під час судового розгляду справи прокуратурою доведено обґрунтованість позовних вимог, у зв’язку з чим ухвалою Шполянського районного суду зазначений позов задоволено в повному обсязі.
Наразі рішення не вступило в законну силу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x