На дорогах Черкащини цього року загинуло 37 осіб

На дорогах Черкащини цього року загинуло 37 осіб

Більшість дорожньо-транспортних пригод виникає через недотримання водіями транспортних засобів Правил дорожнього руху. Про це «Нова Доба» дізналася в ДАІ Черкаської області.

З початку 2015 року на території Черкаської області сталося 807 дорожньо-транспортних пригод, з них 191 ДТП з травмованими, в яких 37 осіб загинуло та 234 отримали травми. Чимала кількість цих ДТП сталася через порушення водіями Правил дорожнього руху, а саме перевищення безпечної швидкості, недотримання дистанції, керування транспортним засобом в нетверезому стані.

З метою безпеки дорожнього руху, профілактики аварійності та зниження дорожньо-транспортних пригод Державтоінспекція Черкащини нагадує водіям обмеження швидкості встановленні Правилами дорожнього руху:

1) у населених пунктах швидкість руху не повинна перевищувати більше 60 км/год;

2) у житлових і пішохідних зонах швидкість руху не повинна перевищувати 20 км/год;

3) поза населеними пунктами:
– поза населеними пунктами – не більше 90 км/год;
– не більше 110 км/год дозволена швидкість поза населеним пунктом на автомобільній дорозі з окремими проїзними частинами, що відокремлені одна від одної розділювальною смугою;
– на автомагістралях не більше 130 км/год;
– поза населеними пунктами транспортними засобами, якими керують водії із стажем до 2 років, – не більше 70 км/год;
– автобусам (мікроавтобусам), що здійснюють перевезення організованих груп дітей, легковим автомобілям з причепом і мотоциклам – не більше 80 км/год;
– вантажним автомобілям, що перевозять людей у кузові, та мопедам – не більше 60 км/год.
У темну пору доби та в умовах недостатньої видимості швидкість руху повинна бути такою, щоб водій мав змогу зупинити транспортний засіб у межах видимості дороги.

Державтоінспекція Черкаської області нагадує водіям, що відповідно:
– пункту 12.1 ПДР України, під час вибору в установлених межах безпечної швидкості руху водій повинен урахувати дорожню обстановку, а також особливості вантажу, що перевозиться, і стан транспортного засобу, щоб мати змогу постійно контролювати його рух та безпечно керувати ним;
– пункту 13.1 ПДР України, водій залежно від швидкості руху, дорожньої обстановки, особливостей вантажу, що перевозиться, і стану транспортного засобу повинен дотримувати безпечної дистанції та безпечного інтервалу.

Водії, пам’ятайте, запорукою безпеки на дорозі є безумовне дотримання Правил дорожнього руху і взаємоповага один до одного.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x