Тариф на проїзд на Черкащині встановлюється за даними, наданими самими перевізниками, – АМКУ

Тариф на проїзд на Черкащині встановлюється за даними, наданими самими перевізниками, – АМКУ

Черкаське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України рекомендувало виконкомам міських та селищних рад організувати й провести обстеження пасажиропотоків на міських маршрутах на своїй території.

Про це «Нова Доба» дізналася в тервідділенні АМКУ в Черкаській області.
У ході здійснення державного контролю за додержанням законодавства про захист економічної конкуренції під час дослідження ринку перевезення пасажирів автомобільним транспортом загального користування протягом поточного періоду 2015 року встановлено, що у зв’язку зі зростанням вартості паливо-мастильних матеріалів та запасних частин для автобусів на території області відбувається підвищення тарифів на перевезення пасажирів у міських автобусних маршрутах загального користування.

Як з’ясувало територіальне відділення, на території Черкаської області органами місцевого самоврядування не проводиться обстеження пасажиропотоків або проводиться з порушенням порядку організації перевезень пасажирів та багажу автомобільним транспортом. В окремих випадках при встановленні тарифів використовуються дані про пасажиропотік, надані перевізниками.

Слід врахувати, що при здійсненні власних розрахунків перевізники можуть занижувати фактичний обсяг перевезення пасажирів на існуючому маршруті. Таке маніпулювання перевізниками показником запланованого на рік обсягу перевезень пасажирів на маршруті при дотриманні Методики в цілому може призвести до формування завищеного тарифу на перевезення пасажирів та, як наслідок, до ущемлення інтересів споживачів.

З метою усунення причин виникнення порушень законодавства про захист економічної конкуренції виконавчим комітетам міських та селищних рад надані рекомендації в межах власних повноважень вживати заходи для організації проведення обстеження пасажиропотоків на міських маршрутах на відповідній території.

Про результати розгляду рекомендацій виконавчі комітети міських та селищних рад мають повідомити у десятиденний строк.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x