Канівчанам, які мають проблемні криниці, подадуть воду зі сведловини

Канівчанам, які мають  проблемні криниці, подадуть воду зі сведловини

Селянам із Поташні Таганчанської сільської ради облаштують свердловину замість їхніх зневоднених криниць. Кошти вже знайдені. Нині визначаються із підприємством-виконавцем. Про це повідомляють у Канівській РДА.

Причини водних негараздів на Канівщині вивчала спеціальна комісія. Її створили два тижні тому. Про це, нагадаємо, під час зустрічі в РДА домовилися владці з місцевими активістами.

– Фахівці виїхали на місце та провели відповідні обстеження, – розповідає голова Канівської РДА Сергій Дубенець. – Вони показали, що ймовірною причиною зневоднення криниць у дворах є захаращення та замулення водних стоків, а також мала кількість опадів тощо. Тому ми й знайшли альтернативу задля вирішення проблеми.

Активісти пов’язували водні негаразди із діяльністю «Миронівської птахофабрики». Нарікали: в разі будівництва нових потужностей підприємства на території Козарівської та Яблунівської сільських рад, подібне може чекати й тамтешні криниці. Аби це з’ясувати, голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко на зустрічі з активістами запропонував замовити спеціальне дослідження в ДП «Центрукргеологія» НАК «Надра України».
– Маємо вже висновок фахівців, – констатує очільник Канівщини. – За інформацією ДП «Центрукрекологія» НАК «Надра України», для водозабезпечення нових потужностей підприємства можна використовувати водоносні горизонти на глибині 45-100 м. Підземні ж води, якими наповнюються колодязі, розташовані на глибині від 5 до 23 м. Тож, виходячи з цього, можна виключити вплив водозабору зі свердловин на рівень води в колодязях, що надзвичайно хвилювало людей.

Водночас «Миронівська птахофабрика» нині розглядає альтернативний варіант свого водозабезпечення із Дніпра. Йдеться про будівництво водогону. На цьому наполягали й активісти під час зустрічі.

– ПрАТ «Миронівська птахофабрика» вже звернулося до проектної організації для виконання проекту водопостачання об’єктів підприємства з Дніпра з будівництвом водогону, – каже Сергій Дубенець. – Нині вирішуємо питання щодо виділення потрібних для цього земельних ділянок. До того ж вивчаємо питання щодо можливості водозабезпечення населених пунктів, що будуть розташовані по шляху цього водогону.

Нагадаємо, розпорядженням Канівської РДА утворено робочу групу з вивчення питань будівництва нових виробничих дільниць із вирощування птиці на землях в адмінмежах Козарівської та Яблунівської сільських рад. Також у районі напрацьовують угоди про соціально-економічне співробітництво з «Миронівською птахофабрикою».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x