Право селян розпоряджатися власною землею захищатиме обласна рада

Право селян розпоряджатися власною землею захищатиме обласна рада

21 травня голова обласної ради Валентина Коваленко провела нараду, щоб знайти вихід із складної ситуації, яка склалася на Черкащині у сфері земельних відносин. На нараду запросили керівника ГУ Держгеокадастру в Черкаській області, депутатів обласної ради, керівників правоохоронних органів області, голів Драбівської, Корсунь-Шевченківської, Тальнівської і Черкаської районних рад.
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській обласній раді.

Розпочинаючи нараду, голова обласної ради Валентина Коваленко зауважила, що ця зустріч зумовлена існуючими земельними конфліктами на Черкащині, про що свідчить значна кількість звернень до обласної ради. Жителі області, трудові колективи, керівники і представники місцевих громад звертаються із проханнями втрутитись у вирішення спірних питань, допомогти відстояти законні права на землю.

– Революцією Гідності ставилось конкретне питання – зламати корупцію, знищити всі корупційні схеми. Прикро, що влада в країні змінилась, а корупційні схеми в земельних питаннях не зникли. На жаль, ці схеми продовжують працювати, і досить успішно. Громадяни інформують про випадки, коли для пришвидшення оформлення земельної ділянки було треба платити по 300 доларів за гектар, – зазначила Валентина Коваленко.

Присутні на нараді представники районів та депутати обласної ради підтвердили, що із такими випадками вони стикалися неодноразово під час своєї роботи. Натомість представники міліції та СБУ попросили громадян не боятися і повідомляти про усі випадки вимагання хабарів під час оформленні землі. Тільки таким чином, на думку правоохоронців, можна подолати корупцію у сфері земельних відносин.

Під час наради було висловлено кілька конструктивних пропозицій щодо того, як змінити на краще ситуацію у земельній сфері. Так, депутати обласної ради, присутні на засіданні, вирішили, що їм потрібно бути радикальнішими у відстоюванні інтересів громади. Також було вирішено, що обласна рада звернеться до Верховної Ради, Кабміну та Президента з пропозиціями, як врегулювати земельне законодавство. Окрім того, депутати вирішили заслухати на черговій сесії обласної ради інформацію про розслідування правопорушень, які були допущені у сфері земельних відносин Черкащини.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x