У Каневі українці довели, що єдині

У Каневі українці довели, що єдині

154-ту річницю перепоховання Тараса Шевченка вшанували в Каневі. Кілька тисяч людей пройшли його останнім шляхом. Потому вклонилися Кобзареві на Чернечій горі. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

Нинішні вшанування особливі. Чи не вперше на них – жителі Луганської та Донецької областей. Їх сюди запросив голова Черкаської ОДА. Присутнім він передав вітання від Президента України.

– Ми щодня доводимо собі й іншим, що українці єдині, – наголошує Юрій Ткаченко. – Саме в цьому наша сила. Черкащина активно налагоджує співпрацю зі східними областями. Ми несемо туди українське, показуємо на ділі, що готові підставити своє плече допомоги.

Гості-східняки кажуть, що на Черкащині справді панує інша атмосфера. Тут відчувається патріотизм і єдність. Про це говорять як дорослі, так і дітлахи.

– Мені трохи було страшно їхати сюди, – зізнається школяр із Луганщини Володимир Попанєв. – Але тут усі такі привітні, усміхаються. Дуже цікаво на цих вшануваннях. Я раніше про Тараса Шевченка небагато знав. І цей край мені дуже подобається. Так гарно й чисто тут.

Додому луганчани й донеччани повезуть рушники єднання. Такий подарунок делегаціям зробила обласна влада. Водночас на саму Черкащину в цей день привезли рушник національної єдності. Його вишивали більше тисячі трьохсот українців із усіх областей. Молодь із цим рушником і очолила урочисту ходу.

– Сьогодні погляди всіх українців спрямовані в бік Канева, – наголошує перший заступник міністра культури України Ігор Ліховий, який приїхав на вшанування. – Саме 22 травня Тарас Шевченко повернувся в Україну. Він усе життя прагнув бути вільним. І ми розуміємо, на який важкий шлях стали, захищаючи Шевченкові заповіти.

Високопосадовець подякував черкащанам за те, що бережуть пам\’ять про Великого Кобзаря.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x