На популярні черкаські пляжі ходити небезпечно

На популярні черкаські пляжі ходити небезпечно

25 травня рятувальники проінспектували загальнодоступні місця відпочинку черкащан на воді. Пройшовши вздовж берегової смуги в межах обласного центру, фахівці Черкаського міськрайонного відділу Управління Держслужби з надзвичайних ситуацій здійснили перевірку готовності місць масового відпочинку на воді до пляжного сезону. Про це «Нова Доба» дізналася в Управлінні ДСНС в Черкаській області.
Під час рейду комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій відвідала шість найбільш популярних черкаських пляжів Соснівський, Пушкінський, Смілянський, Митницький пляжі, а також «Бочка» та «Рив`єра».

Фахівці перевірили документацію цих об’єктів, а також дотримання на них санітарних норм, наявність роз’яснювальних матеріалів, необхідних технічних засобів визначення безпечних зон, та засобів для порятунку на воді.

На жаль, перевірка виявила істотні проблеми з організацією безпеки на найбільш популярних серед черкащан місцях масового відпочинку коло води. Так за кілька днів до офіційного відкриття літнього оздоровчого сезону міські пляжі Митницький, «Бочка» та «Рив`єра» через відсутність на них рятувальних постів не змогли зареєструватися та отримати офіційний статус і відповідно не можуть вважатися зоною відпочинку.
Водночас на території Пушкінського, Смілянського та частині Соснівського пляжів з 1 червня розпочнуть свою діяльність пости комунальної аварійно-рятувальної служби.

Під час рейдової перевірки силами волонтерів було проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу серед відпочивальників. Добровольці роздаючи листівки вкотре нагадали громадянам, які вже відкрили оздоровчий сезон коло води, про основні правила безпеки поводження на воді.

Занепокоєння рятувальників в першу чергу викликають діти, залишені без нагляду дорослих. Адже вони – в групі ризику. Тому особливу увагу в ході рейду співробітники Держслужби з надзвичайних ситуацій приділяли дітям, які перебували на пляжі без супроводу дорослих.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x