У Корсуні відзначили річницю переможної битви

У Корсуні відзначили річницю переможної битви

26 травня в Корсуні-Шевченківському відзначили 367-у річницю переможної битви під Корсунем часів національно-визвольної війни українського народу проти польсько-шляхетського панування 1648-1654 років середини XVII століття. «Нова Доба» про це дізналася в Корсунь-Шевченківській РДА.

На алеї Слави біля пам’ятника полковникам Корсунського полку козацької доби відбувся мітинг та покладання квітів. У заході взяли участь представники районної та міської влади, громадських організацій, молодь та жителі міста.
У промовах лунали слова шани до визволителів та борців за кращу долю України часів Богдана Хмельницького. Водночас вони висловлювали жаль із приводу того, що нині Україні доводиться вести боротьбу з ще одним загарбником – російським.

Також перед присутніми на мітингу з палкою промовою виступив генерал-полковник міжнародної асоціації козацтва Михайло Волков та прозвучала зворушлива пісня «Срібна Рось» у виконанні народного аматорського чоловічого вокального гурту «Манжари».

По закінченні заходу настоятель Спасо-Преораженського храму, протоієрей Ростислав Било відправив панахиду за полеглими захисниками України всіх часів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x