Уманчани стерилізуватимуть безпритульних тварин

Уманчани стерилізуватимуть безпритульних тварин

Без грошей, проте з мрією. Волонтери ГО «Серце друга» беруться за зменшення кількості безпритульних тварин в Умані. Спочатку їх порахують, а потім візьмуться за стерилізацію. Гроші будуть просити у влади з місцевого бюджету.

Про це «Нова Доба» дізналася з сайту «Вечірня Умань».

Контролювати кількість безпритульних тварин в місті чиновники не можуть. Винищувати їх протизаконно, а коштів на будування притулку в місцевому бюджеті нема. Тому за справу взялися волонтери. Рахувати тварин ГО «Серце друга» почне із 7 червня. До цієї справи волонтери запрошують долучитися всіх небайдужих уманчан.

– Рахувати тварин ми будемо 7 червня із 7 до 9 ранку. 28 травня пройде зустріч із усіма бажаючими, хто хоче допомогти нам у підрахунку, – розповідає голова організації «Серце друга» Яніна Тиховська. – За кожним ми закріпимо територію, роздамо анкети та інструкції по підрахунку. Нам для цього потрібно як мінімум 50 осіб.

За словами волонтерів, у місті відсутня система моніторингу чисельності безпритульних тварин, не ведеться аналіз ефективності проведених заходів щодо зниження їхньої кількості.

– Науково доведено, що ефективним методом зменшення чисельності безпритульних тварин є стерилізація. Якщо ми стерилізуємо 4-5 тис. тварин, то їхня кількість суттєво зменшиться вже протягом першого року. А через 4-5 років такої роботи, їхня чисельність зведеться до мінімуму, – продовжує Яніна.
Коштів на стерилізацію у волонтерів нема. Після підрахунку тварин вони планують звернутися до місцевої влади за допомогою.

Всіх, хто бажає долучитися до підрахунку безпритульних тварин, запрошуємо на зустріч зі ГО «Серце друга», яка відбудеться 28 травня о 16,00 в приміщенні міської ради (ІІ поверх, зал засідань)

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x