В уманській Софіївці готувались до євроінтеграції

В уманській Софіївці готувались до євроінтеграції

«Асоціація на старті: як підготуватись до нових взаємин з ЄС» – під такою назвою, 26 травня 2015 року, у залі засідань адміністративного корпусу Національного дендрологічного парку «Софіївка» НАН України, відбувся круглий стіл, який організували Представництво Фонду Конрада Аденауера в Україні та Інститут Євро-Атлантичного співробітництва (ІЄАС). Цей захід було присвячено практичному впровадженню Угоди про асоціацію та економічним викликам зони вільної торгівлі з ЄС. Відбувся він за сприяння Уманської районної ради та Уманської районної державної адміністрації.

Круглий стіл з питань імплементації Угоди про асоціацію України з ЄС викликав на Уманщині неабиякий інтерес, зібравши понад 50 учасників.
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

У засіданні взяли участь Народний депутат України Борис Тарасюк, керівник Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні Габріеле Бауманн, експерти з міжнародних відносин, права та економіки, а також керівники структурних підрозділів районної ради та райдержадміністрації, депутати районної ради, очільники територіальних громад Уманщини, підприємці, науковці, представники політичних партій, громадських організацій, профспілок та ЗМІ.

Із вітальним словом до учасників круглого столу звернувся голова районної ради Олександр Дячук. Зокрема, він наголосив на актуальності засідання з означеної тематики, акцентував увагу на питанні децентралізації та впровадження адміністративно-територіальних змін у районі, закликав усіх присутніх бути активними й побажав їм цікавої дискусії і плідного діалогу.

А директор дендрологічного парку «Софіївка» Іван Косенко, вітаючи учасників круглого столу, запросив їх на екскурсію до славнозвісної уманської перлини, що є пам\’яткою світового садово-паркового мистецтва.

На початку засідання почесний гість круглого столу Борис Тарасюк розповів про безпекові виклики для країн Східного партнерства та перспективи співпраці із НАТО. Він також наголосив, що потрібно чимало часу та зусиль, аби відчути перші результати впровадження Угоди про асоціацію України з ЄС, яку торік ратифікували Європарламент та Верховна Рада України. Бо реалізація Угоди передбачає проведення реформ у різних сферах, щоб привести їх у відповідність до вимог ЄС.

Далі Габріеле Бауманн висвітлила позицію Німеччини щодо України та прокоментувала особливості подальшого процесу імплементації Угоди про асоціацію.

Українські експерти з міжнародних відносин, права та економіки оцінили вплив Угоди про асоціацію на Україну. У секції «Cхідний кордон Європи: перспективи відносин між Україною та ЄС» науковий директор Інституту Євро-Атлантичного співробітництва Олександр Сушко та політичний експерт ІЄАС Володимир Горбач окреслили політичні виклики для України на найближчий рік.

У другій секції «Як підготуватись до впровадження зони вільної торгівлі з ЄС? Інституційний, ресурсний, інформаційний та регіональний виміри» йшлося про те, які конкретні кроки можуть зробити місцеві підприємства для ефективного та безболісного вступу України до зони вільної торгівлі з ЄС 1 січня 2016 року, про що говорили експерти з міжнародного права та економіки Роберт Хорольський та Олег Мирошніченко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x