Бійців АТО в Черкасах пропонують забезпечити соціальними картками

Бійців АТО в Черкасах пропонують забезпечити соціальними картками

Про діючі та перспективні плани в цьому напрямку спілкувалися під час робочої зустрічі з заступником голови – керівником апарату ОДА Віталієм Ковалем голова громадської організації «Черкаський союз учасників АТО» Олексій Колісник, його заступник Олександр Тимошенко та директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Руслан Чикало.

– У рамках обласної програми з середини травня на базі Черкаського обласного контактного центру відкрито безкоштовну гарячу лінію (0 800 50 88 76) для консультативної та соціально-психологічної допомоги бійцям АТО та членам їхніх родин, – повідомив Віталій Володимирович. – Діє вона цілодобово, а спеціалісти надають необхідну соціально-психологічну, інформаційну та консультативну допомогу військовим.

Водночас, за словами заступника голови, активно долучаються до підтримки обласної програми заклади соціального захисту, освіти, медицини. Так, нині в центрах зайнятості Черкащини учасникам АТО першочергово пропонують наявні вільні вакансії; забезпечують атовців технічними засобами реабілітації; на основі звернень діти учасників АТО забезпечені безкоштовним харчуванням в освітніх установах.

– Військові, які повертаються з фронту, потребують особливої уваги, – говорить голова ГО Олексій Колісник. – Наразі ми розглядаємо питання про запровадження соціальних карток для учасників АТО, якими б хлопці могли користуватися в аптечних мережах, продовольчих та промислових магазинах, різних центрах обслуговування. Таку ідею підтримують безліч закладів і готові до співпраці. Між тим, намагаємося також удосконалити питання щодо будівництва на території міста й області соціального житла для учасників АТО на основі вигідних відсоткових ставок. Із цією метою нині проводимо переговори з декількома забудовниками.

Заступник керівника організації Олександр Тимошенко принагідно попросив Віталія Коваля допомогти з реконструкцією обласного протиопікового центру на базі Черкаської міської лікарні № 1, оскільки туди звертається по допомогу безліч атовців, однак приміщення потребує поліпшення умов перебування і реабілітації.

Під час зустрічі особливу увагу приділили й питанню допомоги родинам бійців. Так, Віталій Володимирович запевнив присутніх, що кожен район області поінформований та стовідсотково готовий забезпечити дітей військових місцями в дошкільних та шкільних закладах, безкоштовним харчуванням, гідним відпочинком та оздоровленням у таборах. Бажаючим слід лише звернутися з цим питанням до районних державних адміністрацій.

Окрім того, посадовець сказав: «Нині особливу увагу приділяємо військово-патріотичному вихованню наших дітей. З огляду на це, цьогоріч поставлено завдання усім 19-ти заміським таборам області організувати протягом періоду відпочинку хоча б одну зміну такого спрямування». У свою чергу, Олексій Колісник сказав, що наразі й самі бійці АТО пропонують свої послуги для роботи з дітьми.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x