За незаконне користування канівською землею державі повернуть 180 тис гривень

За незаконне користування канівською землею державі повернуть 180 тис гривень

Канівською міжрайонною прокуратурою в інтересах держави заявлено позов до суду про стягнення з фермерського товариства заборгованих 180 тис грн.

З’ясовано, що у 2006 році рішенням Канівської міської ради фермерському господарству надано в оренду земельну ділянку загальною площею 5 тис кв.м, що розташована в м. Каневі, для комерційного використання.

Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службы прокуратури Черкаської області.

У подальшому відповідач почав порушувати умови договору в частині своєчасної сплати коштів за земельну ділянку, у зв’язку з чим Канівська міська рада прийняла рішення припинити право користування землею та розірвала договір оренди.

Однак, незважаючи на те, що вказаний договір припинив свою дію, керівництво фермерського господарства продовжувало користуватися земельною ділянкою та на вимоги міської ради про повернення землі не реагувало.

Зазначене стало підставою для звернення Канівської міжрайонної прокуратури в інтересах держави з позовом до суду про повернення земельної ділянки Канівській міській раді, який у лютому поточного року в цій частині було задоволено та зобов’язано фермерське господарство повернути землю не в гіршому стані порівняно з тим, у якому отримав її в оренду.

У зв’язку з тим, що вказане господарство незаконно користувалось зазначеною земельною ділянкою, виникла неустойка у розмірі 180 тис грн за користування нею за час прострочення.

З метою захисту інтересів держави в особі Канівської міської ради прокуратура звернулась з позовом до господарського суду.

Наразі ухвалою суду відкрито провадження у справі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x