Черкаські лісівники визначились, як впорядковуватимуть ліси

Черкаські лісівники визначились, як впорядковуватимуть ліси

Днями в Черкаському лісгоспі відбулася лісовпорядна нарада, на якій підбили підсумки базового лісовпорядкування, що тривало в області минулого року. У нараді взяли участь начальник обласного управління Олександр Дзюбенко, генеральний директор ВО «Укрдержліспроект» Григорій Чайка, начальники експедицій та партій, які здійснювали лісовпорядні роботи, директори та головні лісничі лісгоспів.
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Начальник обласного управління Олександр Дзюбенко
зауважив, що отримані матеріали лісовпорядкування послугують фундаментом майбутніх лісогосподарських робіт як мінімум на десятиліття а, можливо, й більше. Тому дуже важливо проаналізувати результати базового лісовпорядкування та в робочому режимі обговорити всі суперечливі пункти отриманих проектів організації і розвитку лісового господарства по підприємствах.

Генеральний директор ВО «Укрдержліспроект» Григорій Чайка наголосив, що проведена величезна робота як з боку лісовпорядників, так і лісгоспів. Під час базового лісовпорядкування існували взаєморозуміння і конструктивна співпраця, які посприяли в отриманні достовірних таксаційних та картографічних матеріалів Якщо якісь моменти не були враховані, то можливе коригування запроектованих заходів при безперервному лісовпорядкуванні.

Начальники партій та експедицій ВО «Укрдержліспроект» доповідали про проведену роботу та результати лісовпорядкування по кожному підприємству окремо. Найбільше уваги було приділено основним показникам лісового фонду, причинам змін, які відбулися за минулий ревізійний період, експлуатаційному фонду та його товарній структурі, обсягу рубок головного користування, заходам з поліпшення якісного складу, оздоровлення лісів, протипожежного впорядкування та захисту від шкідників і хвороб.

В ході роботи виникали запитання, обговорювалися отримані результати, відбулися дискусії з приводу деяких запроектованих лісогосподарських заходів. Багато уваги було приділено такому питанню, як отримання правоустановчих документів на землю, адже є такі ділянки, які числяться за лісовими господарствами, проте здійснювати лісокультурні заходи на них лісівники не мають права. Для цього необхідно впритул займатися питанням отримання правоустановчих документів по таких спірних лісових ділянках.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x