Корсунці передали військовим позашляховик

Корсунці передали військовим позашляховик

Потужна народна підтримка українських захисників, які нині на східному фронті утримують лінію оборони, триває. Знову корсунці, об’єднавши зусилля, зробили вагомий внесок у спільну перемогу. Так нещодавно придбали для потреб військових «Нісан-навара» — позашляховик, створений розробниками для екстремальних умов, отож дуже доречний нині на передовій.
Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Дізналися корсунці про потребу ще перед Великоднем, коли їздили на Житомирський полігон з гостинцями до Пасхи. Тоді з приватним візитом за власні кошти туди відбули очільники Корсунь-Шевченківського району та декілька підприємців. Провідали земляків, які служать у 81-й аеромобільній бригаді та якраз проходили вишкіл на полігоні неподалік села Перлявка на Житомирщині. Звісно ж, передали провіант від земляків, побачили умови їх перебування, поспілкувалися з командуванням. А почуту мимохідь від комбата «Мамая» інформацію про необхідність повноприводного пікапа взяли на замітку…

Не минуло й два місяці, а добротний позашляховик вже придбано та передано військовим. Як пояснив голова Корсунь-Шевченківської райдержадміністрації Валерій Заболотній, автомобіль купили вскладчину: у співпраці з волонтерською організацією «Народний тил». Втім, левову частку коштів для придбання цього позашляховика за сприяння райдержадміністрації зібрали місцева рада сільгосптоваровиробників і підприємці Корсунщини.
Урочисто ключі від «Нісана» передав у суботу, 30 травня Валерій Заболотній нашим землякам Віктору Хоменку та Владиславу Зубку. Подякував чоловікам за високу патріотичну громадянську позицію, побажав від усіх корсунців успіхів на службі на досягнення миру.

Українські вояки задоволені: їм дуже потрібен транспорт. Адже на лінії фронту швидке пересування — то можливість не лише, власне, вижити, а головне – виконати стратегічні завдання, уберегти побратимів, мирних жителів.
Майданівець Віктор Хоменко, який на східному фронті вже більше року і може робити порівняння із власного досвіду, каже:
— Все й одразу на краще змінитися не може. Це я про забезпечення збройних сил. Всяка техніка потрапляла і до нас: бувало таке, що «ліпити» доводилося майже з підручних матеріалів, аби хоч трохи їздила… Щоб в армії усе стало так, як треба, то потрібно усім і кожному тяжко трудитися… Зараз, хоч і помалу, забезпечення української армії з боку держави вже налагоджується. Але поки що багато важливого та необхідного нам постачають саме волонтери. Народ відіграє неабияку роль у нашій підтримці. Дякую усім від кожного солдата і офіцера…
Цей автомобіль вояки схарактеризували коротко і влучно: звір! Кажуть, добре, що є такі люди, як журналіст і волонтер Юрій Бутусов, як голова Корсунь-Шевченківської РДА Валерій Заболотній, підприємець Віталій Веретільник, котрі організовують дієву підтримку армії і водночас – не надто афішують такі вчинки. Хіба для того, аби інші приєднувалися.

Віктору Хоменку неповні 40 років. Він має сім`ю, трьох дітей — найменшому Стасикові 5 рочків. Не раз побував у гарячих точках АТО, вже тричі міг демобілізуватися, однак каже, що воюватиме на східному фронті до перемоги: «Ми там потрібніші, ніж молоді і «зелені» хлопчаки,» — переконаний бувалий воїн.
Владиславу Зубку 26. Він лише зараз відбуває на передову, однак теж налаштований рішуче: «Не можу сказати, що не страшно мені… Це нормально, якщо у тебе є інстинкт самозбереження. Але я не можу сказати, що «зелений» (посміхається): служив у армії, а за три місяці навчань багато чого не лише згадав, а й набрався досвіду від вже бувалих вояків. Це важливо, коли вони пояснюють ситуації у реальному часі бойових дій. Якщо навіть з власних помилок…»

Завантажили корсунці позашляховик і продуктами: мед, кава, цигарки, картопля, макарони, тушонки, сало. Все — за рахунок корсунських волонтерів-підприємців. Спільна підтримка армії увійшла в звичку земляків. Бо ж розуміємо: тільки разом переможемо!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x